Image default
BIZNIS

APH: Aktivnosti udruženja sličnog naziva

S obzirom da se u novije vrijeme u medijima povremeno pojavljuju vijesti koje se odnose na udruženje pod nazivom koji je sličan našem, Asocijacija poduzetnika Hercegovine želi ukazati na mogućnost pogrešne percepcije našeg i njihovog javnog djelovanja i iznesenih stavova.

Podsjećamo da Asocijacija poduzetnika Hercegovine, koja je počela djelovati pod nazivom Komora Grada Mostara, već desetu godinu zastupa interese privatnog poduzetništva, kao stabilno, nezavisno i registrirano udruženje, odnosno nevladina organizacija.

Uvjereni smo da je jedna od novonastalih udruga, spontano organiziranih u vrijeme pandemije koronavirusa, koja se predstavlja pod vrlo sličnim nazivom, to učinila bez pogrešne namjere, ali registracija pod imenom koje već praktično postoji, teško da može biti od koristi i nama i kolegama iz nove udruge.

Naime, dolazi do očigledne zbrke između priopćenja novonastale udruge i APH, što dalje dovodi do neobičnih situacija da i svome članstvu moramo objašnjavati nešto s čime nismo povezani.

Želeći puno uspjeha u radu svima koji zastupaju interese privatnog poduzetništva, još jednom napominjemo kako Asocijacija poduzetnika Hercegovine, zbog vlastitog digniteta i ugleda svojih članica, može stajati samo iza stavova i poruka koje je sama, putem svojih kanala, javno publicirala.

I dalje stojimo na raspolaganju ukupnom poduzetništvu Hercegovine, otvoreni za suradnju s vladinim i nevladinim sektorom, samo i isključivo u duhu našeg dosadašnjeg djelovanja, zasnovanog na Statutu APH i zajedničkim principima našega članstva.

Upravni odbor Asocijacije poduzetnika Hercegovine