Image default
LOKALNO

Za Mostar omogućeno glasovanje putem DKP-a

Centralna izborna komisija BiH je na sjednici održanoj danas usvojila Odluku o utvrđivanju liste zemalja u kojima je znatno otežan ili prekinut poštanski promet i iz kojih birači koji glasaju na Lokalnim izborima 2020. godine u Gradu Mostaru, koji će biti održani 20. decembra 2020. godine, mogu dostaviti glasački materijal i putem diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.

Navedenom Odlukom su obuhvaćene države: Australija, Kanada, Kraljevina Danska, Kraljevina Španija, Malezija, Mađarska, Republika  Češka, Republika  Finska, Republika  Francuska, Republika Grčka, Republika Italija, Republika Poljska, Republika Slovenija, Ruska Federacija i SAD.                                          

Biračima koji iz navedenih država glasaju putem pošte za Gradsko vijeće Grada Mostara sada je omogućeno da svoje glasačke pakete u posebnoj koverti putem pošte dostave na adresu pripadajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u inostranstvu, koja sadrži poštanski žig zemlje iz koje se glasa, a da datum na poštanskom žigu bude najkasnije 20.decembar 2020. godine, uz napomenu da na koverti za diplomatsko- konzularno predstavništvo BiH naznače: “Glasački paket- ne otvaraj”, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Centralna izborna komisija BiH će Ministarstvu vanjskih poslova BiH dostaviti instruktivno pismo o postupanju diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u inostranstvu u vezi sa prijemom i slanjem ovih paketa, navodi se u saopćenju.

VEZANO

Cvitanović očekuje da će HDZ 1990 imati tri do pet načelnika

urednik

SDP i NS potpisali ‘Mostarski sporazum’

urednik

OKRUPNJAVA SE POLITIČKA SCENA: Na mostarske izbore izlaze tri velika politička bloka

urednik