Image default
NOGOMET

Reprezentacija: Počelo je…, samo da brzo završi

Jučer je u Sarajevu održan prvi sastanak Komisije za odabir izbornika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Stručne komisije, što je bio inicijalni korak na, nadamo se kratkom putu do imenovanja nasljednika Dušana Bajevića.

Gotovo svaki puta dosad, bio je to cirkus. Kandidatima se licitiralo na ovaj ili onaj način, svaki je narod imao svog favorita, a na kraju bi se navijački puk toliko nasekirao zbog ove nogometne sapunice da bi konačni odabir došao kao olakšanje koje bi popratio komentar ‘a neka su ga više izabrali’. Hoće li i ovog puta biti isto? Možda, ali možda i neće.

Sviđa nam se što se priča o dugoročnom projektu, eventualno s domaćim strategom, ne sviđa to što je u javnost već procurio nemoguće dugačak popis kandidata za koji se nadamo da nije popis ljudi iz Saveza.

Kako god bilo, jučer se priča o izboru nasljednika Dušana Bajevića službeno i zakotrljala. Jer sastali su se Komisija za odabir izbornika pri Nogometnom savezu BiH (predsjednik i potpredsjednici NS BiH, Elvedin Begić, Ivan Beus i Milorad Sofrenić te čelnici NS BiH i FSRS-a – Ifran Durić i Vico Zeljković) i Stručna komisija u sastavu Zvjezdan Misimović, Emir Spahić.

Trebao je biti utanačen popis kandidata, s kojim bi se što prije počelo i razgovarati.

Je li Meho Kodro, koji je 2008. repku vodio u dvije utakmice, zaista prvi na listi želja, i hoćemo li izbornika zaista dobiti do kraja godine, još je domeni službeno nepotvrđenih informacija i baš u tom pogledu nadamo se da će Savez ovog puta biti nešto transparentniji… kao i da će brzo obaviti posao.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]VEZANO

Još jedna prava prilika za uvezati velika natjecanja

urednik

Samir Zeljković: Od teške ozljede do poziva u reprezentaciju

urednik

Duško Bajević: Utakmice za plasman na Euro su prioritet

urednik