Image default
FILM VIDEO

Pogledajte trailer za odličnu dramu ‘The Mauritanian’ s Jodie Foster i Benedictom Cumberbatchom

Izašao je trailer za američku dramu ‘The Mauritanian’ s vrhunskom glumačkom postavom: Jodie Foster, Tahar Rahim, Shailene Woodley, Benedict Cumberbatch, i Zachary Levi. Redatelj filma Kevin Macdonald usmjerio je temu u američki pravosudni sistem i tragične stvari koje su se događale u zloglasnom zatvoru Guantanamo, a ovu dramu gledatelji će imati priliku premijerno pogledati 19. veljače 2021. godine.

‘The Mauritanian’ se temelji se na memoarima Mohamedoua Oulda Salahija iz 2015. godine – “Guantánamo Diary”, u kojima je autor opisao 14 godina provedenih logoru (od 2002. do 2016.) bez optužnice. U tom razdoblju je mučen, a na kraju je postao prvi zatvorenik tog logora koji je objavio memoare dok je bio u zatočeništvu.

Uhvaćen od američke vlade, Mohamedou Ould Slahi (Tahar Rahim) godinama se nalazi u zatvoru bez konkretnih optužbi i suđenja. Izgubivši svaku nadu, Slahi pronalazi saveznike u odvjetnici Nancy Hollander (Jodie Foster ) i njezinoj suradnici Teri Duncan (Shailene Woodley). Zajedno se suočavaju s bezbroj prepreka u očajničkoj potrazi za pravdom.

Njihova istraga, zajedno s dokazima koje je otkrio vojni tužitelj, potpukovnik Stuart Couch (Benedict Cumberbatch), na kraju otkriva šokantnu i dalekosežnu zavjeru. 

https://www.youtube.com/watch?v=7tmxxzZXLEM&ab_channel=STXfilms