Image default
MUZIKA

Odgođena ovogodišnja dodjela Grammyja; poznat je i novi datum

Nakon što su časopisi Rolling Stone i Variety objavili kako se odgađa 63. dodjela nagrada Grammy, koja se trebala održati 31. siječnja, informaciju su sada potvrdili i sami organizatori.

Dva lista pozvala su se na niz izvora po kojima bi se dodjela nagrada za glazbenu industriju mogla održati u ožujku. Recording Academy, koji organizira Grammyje sada je to i potvrdio, otkrivši novi datum – 14. ožujka 2021.

U službenoj izjavi na Twitteru oglasili su se organizatori, koji su poručili: ‘Nakon dugih razgovara sa zdravstvenim stručnjacima, pomičemo datum dodjele 63. Grammyja za nedjelju 14. ožujka 2021. Situacija s COVID-om u Los Angelesu nije dobra, zdravstvene ustanove su prepune, intenzivna njega je popunila kapacitete, a i izjave vlade dovele su nas do toga da je najbolje za sve da pomaknemo našu dodjelu. Ništa nije važnije od zdravlja i sigurnosti ljudi koji rade na dodjeli kako bi bila savršena.’

Inače, posljednjih dana Los Angeles je suočen s naglim porastom broja oboljelih i umrlih kao i preopterećenim bolničkim sustavom, a zbog svega su zatvorene teretane, frizerski saloni i restorani te se stanovnike poziva da bez potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Tada su objavili i da razmišljaju o organiziranju pojedinačnih nastupa na otvorenom na različitim lokacijama umjesto u dvorani Staples centra u središtu Los Angelesa, u kojoj se okupi 18.000 ljudi.