Image default
DNEVNI NOGOMET

U Širokom će ostati velika praznina… Dino Ćorić ima novi izazov

‘Kako dvanaest godina sastaviti u jednu rečenicu?!’, zapitao se sada već bivši kapetan Širokog Dino Ćorić, a zatim okrenuo novu stranicu – potpisao je za Borac koji u nastavak sezone ulazi prijeteći, koji očito želi svoje u borbi za pozicije koje vode u Europu.

– Jednostavno ne pronalazim riječi kojima bih opisao razdoblje provedeno u matičnom klubu. Ne mogu i ne želim nikoga posebno izdvajati – želim izreći samo jedno veliko hvala svima koji ovaj klub nose u srcu, onim pravim, istinskim navijačima i simpatizerima. Hvala za sve uspone i padove kroz koje smo zajedno prolazili i uz koje sam se i izgrađivao svih ovih godina. Ipak, jedno posebno hvala mojoj obitelji koja mi je bila i ostala najveća podrška u životu. Odlučio sam okrenuti novu stranicu u svojoj karijeri, ali ovo sigurno nije zbogom, nego samo doviđenja, izjavio je Ćorić koji dres Širokog nosi od 2009., a prvu pravu priliku damo je Blaž Slišković.

– Njegovo ime ostat će duboko upisano u povijest kluba. U klubu je najčešće pokrivao pozicije desnog bočnog i desnog krilnog igrača. Ukupno je odigrao 301 službenu utakmicu u plavo-bijelom dresu i četvrti je igrač s najviše nastupa na vječnoj klupskoj ljestvici. U spomenutom 301 nastupu postigao je 35 pogodaka, odnosno 29 u Premijer ligi BiH, 5 u Kupu BiH te jedan u kvalifikacijama za Europsku ligu, objavio je klub na oproštaju od svog vjernog vojnika.

Na Pecari će, to je sigurno, ostati rupa, ali to nije Ćorićeva briga. On sad ima novi izazov pred sobom, izazov nove sredine nakon 12 godina igranja u svom dvorištu. A ta sredina čini se vrlo, vrlo ambicioznom – Borac u pripreme kreće s novim trenerom, Markom Maksimovićem, a prije Ćorića potpisano je još jedno pojačanje, Elvis Mehanović. S. N.

VEZANO

FKS: I nekompletni nižu rekorde, ne djeluje da im netko može stati na rep

urednik

Dobrim dijelom, ovo je već uspješna godina… jedna u nizu njih

urednik

Hrvatska: Bivši nogometaši Širokog u fokusu zimskog prijelaznog roka

urednik