Image default
RUKOMET

ČERVAR: Svi su danas napredovali, tako i Angola

Nakon neočekivanog remija protiv Japana na otvaranju Svjetskog prvenstva, hrvatska muška rukometna reprezentacija u nedjelju će od 18 sati u susretu 2. kola skupine C u Aleksandriji igrati protiv nominalno najslabije momčadi u skupini Angole.

Angola je peti put na svjetskim prvenstvima, treći put zaredom, a do sada je u 25 susreta uspjela ostvariti pet pobjeda, pa je oprez nužan. Najveću i najznačajniju pobjedu Angolci su ostvarili na prošlom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj kada su u prvom susretu skupine šokirali Katar sa 24-23. Kasnije su u razigravanju za 23. mjesto još dobili i Japan. Sudbina je htjela da se s obje te reprezentacije nađe u skupini na ovom prvenstvu, ponovno su otvorili protiv Katara protiv kojega su pokleknuli tek u završnici utakmice i izgubili sa 25-30.

“Protiv Japana se nismo dobro postavili, ali osvojili smo bod i trebamo izvući pouku. Svi su danas napredovali, tako i Angola. Angola je jedna čvrsta ekipa, jaki su fizički, više su igrali, nisu bili toliko u izolaciji. Mi, pak, moramo iskoristiti potencijale koje imamo. Moramo ući agresivno, odmah im se suprotstaviti i odigrati čvrstu obranu. Treba izdržati, jer na muci se poznaju junaci”, rekao je hrvatski izbornik Lino Červar. Hina