Image default
DNEVNI NOGOMET

Jakirović: Prva dva tjedna u Međugorju bit će ključna

Pod Bijelim brijegom jučer je bilo živo. Sergej Jakirović prvi je put u ulozi novog šefa struke izišao pred novinare i oči u oči im prezentirao svoju viziju.

– Dojmovi su odlični. Puno je informacija, puno posla, puno sastanaka i priprema za sve ono što nas čeka. Imat ćemo uvodna dva treninga, nedjelja je slobodno pa u ponedjeljak idemo za Međugorje, uveo je Sergej Jakirović u jučerašnje druženje s novinarima koje je prethodilo prozivci.
Nakon prozivke prvi put je treningom upregnuo kadar za koji se dobro informirao te naglasio kako ‘ima sliku, a nema predrasude’ i kako ‘dozvoljava da ga u prvih sedam dana netko ugodno iznenadi’. Rekao je i to kako zna zašto je ‘Zrinjski ostao dužan’, ali da će to reći igračima koje na jednostavan način želi podići…
– Vrlo jednostavno – pobjedama. Bilo je otežavajućih okolnosti u vidu korone, u vidu igrača koji nisu prošli pripreme, ali upravo zato moramo iskoristiti ovaj period kako bismo se maksimalno spremili… a pobjede će doći samo ako u kontinuitetu radiš i da svaki dan želiš biti bolji, rekao je.
Jasno, ovakav će pristup morati pratiti i kvalitetan kadar… kvalitetniji od onoga iz prvog dijela sezone. I tu Jakirović ima jasnu, razrađenu strategiju.
– Krila Zrinjskog mogu i moraju igrati bolje. Volim igrati brže, agresivnije i okomitije i tako ćemo i trenirati, a kako Zrinjski obično igra protiv ekipa koje se brane, moramo se pojačati na stoperskoj poziciji. Zrinjski se brani na širokom prostoru i zato mi je jasno je kakav profil stopera tražim. Ponuđeno nam je milijun i pol stopera, a kako su mi bitni i karakter i radne navike igrača, tu ne smijem pogriješiti. Ako ga ne nađemo, iskoristit ćemo naše rezerve.
Kako je i ranije naglasio, novi šef Plemića uz stopera želi još jednog ‘box to box’ veznjaka, radišnog igrača sredine terena, tehnički pokovanog i u fazi napada i obrane, a poželio je i ovo:
‘Da budemo kompaktni na svakom dijelu terena, volio bih da igramo na posjed i da mi vratari dobro igraju nogama. Imamo najboljeg strijelca lige, Nemanju, moramo ga maksimalno iskoristiti. Ali svi će biti fokusirani na njega pa zato moramo imati barem još deset golova sa krilnih pozicija.
Kadar će testirarti opsežno…
– Dogovorili smo deset utakmica u pripremama, a dosta će diktirat situacija s koronom. Već u subotu (23. 1.) igramo protiv Croatije Zmijavci, a u srijedu nakon toga ide meč s Jadranom. Uglavnom ćemo se vrtjeti Međugorje – Mostar, ali želim da prva dva tjedna budemo u Međugorju kako bismo odradili jedan team building, jer bez zajedništva se ništa ne može napraviti, zaključio je Jakirović.

Zrinjski 2021.


Vratari: Ivan Brkić, Miro Varvodić, Antonio Soldo
Braniči: Slobodan Jakovljević, Rijad Sadiku, Josip Radoš, Almir Bekić, Luis Ibanez, Josip Ćorluka, Mario Tičinović, Josip Gačić*, Anđelo Kordić*
Vezni: Ivan Enin, Damir Zlomislić, Filip Arežina, Dinko Trebotić, Blaž Bošković, Miloš Filipović, Ognjen Todorović, Ivan Bašić, Miljan Govedarica, Suad Sahiti, Zvonimir Vukoja*, Mateo Božić*
Napad: Nemanja Bilbija, Anes Mašić, Petar Kunić, Josip Ivančić, Miljan Škrbić
* stigli u zimskoj stanci

Utakmice

23. 1. Croatia Zmijavci
27. 1. Jadran Luka Ploče
30. 1. Čapljina
3. 2. Posušje
6. 2. Željezničar
20. 2./? Olimpik (2 utakmice)
10. 2. Neretva Metković
13./14.2. Ankovićev memorijal (2 utakmice)
(sudjeluju GOŠK, Sutjeska, Gradina)

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Željezničar na Otoci bolji od Olimpika, pobjeda Mladosti u Krupi

urednik

Okrenuli se idućoj sezoni, ništa ne prepuštaju slučaju

urednik

ŠB: Četvrto pojačanje ujedno je i bivši A reprezentativac

urednik