Image default
LOKALNO

MOSTARSKI HDZ: Ni 27 dana poslije održavanja izbora ne znamo rezultate izbora

U HDZ-u smatraju da Centralna izborna komisija BiH ima ključnu odgovornost u narušavanju integriteta izbornog ciklusa u Mostaru koji je nakon 12 godina neodržavanja zahtijevao visoku razinu pripreme.

“Svi javni istupi glavnih organizatora kriminalne krađe izbora u Mostaru ne mogu sakriti njihovu odgovornost što je integritet izbornog procesa duboko kompromitiran i da stanovnici Mostara ni 27 dana poslije održavanja izbora ne znaju rezultate izbora i zašto se njihova izborna volja ne poštuje. Predsjednik SIP-a BiH pokušava ‘pilatovskim’ pranjem ruku i prebacivanjem odgovornosti na administrativni dio i biračke odbore skrenuti pažnju sa propusta i odgovornosti koju ova institucija ima”, naveli su iz Gradskog odbora HDZ-a Mostar.

Ističu da SIP BiH ima obavezu da izvijesti nadležne institucije ukoliko uoči nepravilnosti u izbornom procesu i poduzme sve radnje da ih otkloni, “a ne da te nepravilnosti potiče i štiti”.

“Zbog toga je njegova odgovornost najveća, ali očito zbog načina na koji je došao u ovu instituciju i na njezino rukovodeće mjesto misli da je iznad zakona, umjesto da odgovara zbog propusta za koje je direktno odgovoran. Onaj tko je duboko narušio izborni proces ne može postati njegov spasitelj, a upravo to nezakoniti predsjednik CIK-a BiH i pokušava prikrivanjem svih kriminalnih radnji onih koji su sebi dopisivali glasove i krali volju i demokratsko pravo svim stanovnicima Mostara. Još jednom pozivamo dotičnog gospodina, nelegalnog predsjednika CIK-a BiH, i aktualne članove da podnesu neopozive ostavke i prestanu prikrivati teška krivična djela”, naveli su iz HDZ-a.

Dodaju da su nekoliko dana prije održavanja izbora u Mostaru upozoravali na organizirane radnje i planove, a nakon održavanja izbora tražili od svih nadležnih institucija da zaštite izborni proces i volju birača.

“Za naš zahtjev nije bilo podrške niti razumijevanja SIP-a, ali ni od političkih subjekata koji danas pokušavaju na sve moguće načine, ne razmišljajući o posljedicama svoje tadašnje šutnje, zaštititi isključivo svoj izborni rezultat. Medijski istupi koje vidimo ovih dana služe samo za skretanje pažnje sa organiziranog kriminala koji se dogodio na gradskom području Jug, jer se fokus stavlja na neregularnosti u borbi za osobne preferencije pojedinih kandidata, a ne na zaštiti izborne volje stanovnika grada Mostara i cjelokupnog integriteta izbornog procesa”, kažu iz HDZ.

Zaključuju da će “kao izborni pobjednik i stranka kojoj su stanovnici Mostara dali najveće povjerenje na ovim izborima, ustrajati na zaštiti volje svih građana i raskrinkavanje kriminala u režiji određenih političkih stranaka potpomognuti SIP-om BiH”.

“Odgovorne osobe se neće moći sakriti iza zabrinutosti, naknadne pameti ili nacionalnih interesa”, poručuju iz HDZ-a.

VEZANO

Nacionalne ‘poglavice’ u bezočnom podrivanju pravne države!

urednik

Počela rasprava o rezoluciji o poštivanju žrtava ustaškog režima, HDZ BiH zatražio pauzu

urednik

HDZ BiH se oglasio o beogradskom sastanku

urednik