Image default
KOŠARKA

Umro čuveni trener košarkašica Jedinstva

Srpski košarkaški trener Mihajlo Vuković, koji je s igračicama Jedinstva iz Tuzle osvojio naslov europskih prvakinja 1989. godine, preminuo je u 76. godini.

Vuković je predvodio čuvenu generaciju Jedinstva s Razijom Mujanović i Marom Lakić.  Upravo je  Mujanović, danas članica Kuće slavnih, kasnije proglašena za najbolju košarkašicu Staroga kontinenta i u svome emotivnom oproštaju posebno naglasila trenerske i roditeljske zasluge bivšeg trenera za senzacionalni uspon u svojoj igračkoj karijeri. 

“Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim. Hvala Ti za svaki moj roditeljski sastanak na koji si otišao, za sve riječi motivacije, što sam postala najbolja jer to bez Tebe ne bi bilo moguće! Da se ja pitam, Mejdan (dvorana u Tuzli) bi nosio Tvoje ime! Da se ja pitam, Ti bi treneru bio u FIBA Hall of Fame”, poručila je nekada najviša igračica bivše države.

Vuković je s Jedinstvom osvojio i tri naslova prvaka Jugoslavije (1987, 1988, 1990). Bio je i izbornik ženske seniorske reprezentacije Jugoslavije 1989. i 1990. godine ostvarivši povijesni uspjeh osvojivši srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 1990. godine u Maleziji.