Image default
DNEVNI NOGOMET

Zrinjski: Na udaru obrana i napad

Sergej Jakirović prošlog je tjedna u Međugorje poveo 32 igrača, nakon dan i pol odmora u Mostaru, Plemići će opet u istu zimsku bazu, ali popis kadra – neće biti isti. Promjene su najavljene i očekivane.


– Dozvolit ću da me neki od igrača ugodno iznenade u prvih sedam dana, rekao je Sergej Jakirović uoči prvog polaska u Međugorje, a nakon što je prošao taj period, opet je nešto izjavio u tom kontekstu.
Ni ovog puta nije bio određen, ali da je bio nejasan – nije.
– Bit će skraćivanja popisa, rekao je klupsku TV pa dodao: Neki će posudbu, neki će rješavat svoj status… puno nas je. Moram vidjeti sa gospodinom Šulentom, ali sigurno da nema ni logike da svi ostanu, neće biti prilike da svi igraju.


Pada li vam napamet ideja da one koji će napustiti stadion Pod Bijelim brijegom treba tražiti na popisu igrača koji nisu igrali u prvoj provjeri (protiv Croatije iz Zmijavaca) – razmislite bolje. Jer tamo teško da ćete ih pronaći – sve. Neka imena tu ipak jesu sumnjivci. Dakle, bez minutaže su ostali Ivan Brkić, Mario Tičinović, Josip Radoš, Damir Zlomislić, Dinko Trebotić, Mateo Božić, Dragan Juranović, Domagoj Marušić, Miljan Škrbić i Anes Mašić. Novake, Božića, Marušića i Juranovića nema logike razmatrati, ali neki bi se mogli naći pod lupom. Primjerice Radoš i Škrbić.

Radoš je 19-godišnji stoper za kojeg su Pod Bijelim brijegom imali velike planove. No te iste planove pokvarila je ljetos teška ozljeda ligamenata. Oporavio se, ali Zrinjski sada ima još jednog tako mladog stopera kojem je ‘bolja noga’ desna – povratnika sa posudbe u Jadranu, Ivora Krešića. Netko od njih dvojice mogao bi otpasti, biti poslan/vratiti se na posudbu.


Škrbić je tu stigao prije godinu dana i nije impresionirao. U proljeće prošle sezone odigrao je četiri, prošle jeseni samo tri utakmice. Zabio je jedan gol – prošle sezone. Je li to učinak koji treba Zrinjskom? Teško. Posebno ako u obzir uzmemo činjenicu da se ne radi o ‘zelenom igraču’, nego o ofenzivcu kojem je 25. U napadu je još jedan igrač čiji nam status ne djeluje uvjerljivo. Petar Kunić. Član Zrinjskog je od ljeta 2019. i od tada je bio prosječan do ispodprosječan. A pod tim se, jasno, ne podrazumijeva neki opasan učinak. U prvoj je sezoni u 17 utakmica potpisao tri gola, prošle jeseni igrao je u njih 11 i potpisao dva gola  – u Kupu. Dovoljno za nastavak suradnje? Sumnjamo. Baš kao što nismo sigurno da će ostati i Rijad Sadiku. Dvadesetjednogodišnji defanzivac tu je od ljeta, odigrao je pet utakmica.


Već su otišli/završili karijeru Tomislav Barbarić i novi team manager Pero Stojkić, a nova imena u klubu su stoperi Josip Gačić i Anđelo Kordić, veznjaci Zvonimir Vukoja, Mateo Božić i Dragan Juranović te krilo Domagoj Marušić. Hoće li potvrđeni odlasci/dolasci sa imenima za koja smatramo da bi mogli otići u konačnici formirati jednadžbu koja će funkcionirati, ne znamo, ali znamo to da je Jakirović po dolasku naglasio kako će prije svega tražiti pokretnog stopera i ‘box to box’ veznjaka, igrača koji će dominirati u sredini terena.


Kadar iz prvog tjedna u Međugorju

Vratari: Ivan Brkić, Miro Varvodić, Antonio Soldo
Braniči: Slobodan Jakovljević, Rijad Sadiku, Josip Radoš, Almir Bekić, Luis Ibanez, Josip Ćorluka, Mario Tičinović, Josip Gačić*, Anđelo Kordić*, Ivor Krešić**
Vezni: Ivan Enin, Damir Zlomislić, Filip Arežina, Dinko Trebotić, Blaž Bošković, Miloš Filipović, Ognjen Todorović, Ivan Bašić, Miljan Govedarica, Suad Sahiti, Zvonimir Vukoja*, Mateo Božić*, Dragan Juranović*
Napad: Nemanja Bilbija, Anes Mašić, Petar Kunić, Josip Ivančić, Miljan Škrbić
* stigli u zimskoj stanci
** povratnik sa posudbe

Utakmice

23. 1. Croatia Zmijavci 3:0
28. 1. Junak Sinj
30. 1. Čapljina
3. 2. Posušje
6. 2. Željezničar
20. 2./? Olimpik (2 utakmice)
10. 2. Neretva Metković
13./14.2. Ankovićev memorijal (2 utakmice)
(sudjeluju GOŠK, Sutjeska, Gradina)

Piše: Slaven Nikšić

[email protected]

VEZANO

Zrinjski: Gostovanje u Trebinju višestruko važno

urednik

Velež: Europa ipak na Grbavici

urednik

Velež: Dudić: Zaslužili smo zaigrati u Europi

urednik