Image default
LOKALNO

Park Zrinjevac dobiva nove sprave

U mostarskom parku Zrinjevac u tijeku su radovi na zamjeni dotrajalih dječjih sprava za igranje. Ukupna vrijednost investicije je 25.693 maraka s PDV-om, a uređenje parka financira Grad Mostar.

Službenik za urbani mobilijar i dekoraciju Grada Mostara Adis Rizikalo u razgovoru za Fenu kazao je kako je montaža dječje igraonice planirana već duže vrijeme.

– Ovi radovi možda su se trebali i ranije završiti, ali vremenske prilike nisu nam dopuštale da tempo radova bude onakav kakav smo zamislili. Ako nas posluži vrijeme, mislim da će se sve uspjeti završiti danas tijekom dana jer za to imamo garanciju izvođača, koji je na tenderu dobio izradu i nabavku ove igraonice – kazao je Rizikalo.

Uređenjem parka planirana je montaža tri posebne cjeline za različite uzraste.

– Te cjeline podijelit ćemo u tri starosne skupine: djecu do 3 godine, djecu od 3 i više te djecu od 5 i više godina, jer su i sprave prilagođene za te uzraste. Na svaku jedinicu doći će po jedna “kula” s toboganima i prilaznim putevima, doći će klackalica, ljuljačka za bebe, ljuljačka za veću djecu i ljuljačka “gnijezdo” u koju će djeca moći leći i ljuljati se. Isto tako montirat će se i 3D klackalica koja će biti nešto novo u gradu – naveo je Rizikalo.

VEZANO

PREMINULA JEDNA OSOBA: U HNŽ i ZHŽ još 60 pozitivnih na Covid-19

urednik

Palmer: Uvjeren sam da će rezultati izbora u Mostaru odražavati želju građana

urednik

Dragovoljci MUP-a ‘91 Mostar: 29 godina od dolaska četničkih hordi

urednik