Image default
ZNANOST

UNMO prezentirao pet znanstveno-istraživačkih projekata

U sklopu obilježavanja 44. godišnjice postanka i rada Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru (UNMO) održana je prezentacija pet znanstveno-istraživačkih projekata te visokoškolske institucije.

Prorektorica za znanost i znanstveno-istraživački rad UNMO-a Rebeka Kotlo kazala je kako je implementacija ovih projekata trajala kroz proteklu kalendarsku godinu.

– Prezentirali smo projekte Pravnog, Agromediteranskog i Mašinskog fakulteta te raznih znanstvenih područja, polja i grana koji naravno svoju primjenu imaju i u praksi. Te projekte radilo je uglavnom nastavno osoblje s pojedinih fakulteta našeg univerziteta u suradnji s okruženjem te uz sudjelovanje naših aktivnih i naprednih studenata – kazala je Kotlo.

Osim navedenih projekata UNMO je imao i deset drugih vrsta projekata, među kojima su obrazovni i razvojni projekti te projekti suradnje s okruženjem.

– Naša znanstveno-istraživačka djelatnost ogleda se i u drugim vidovima sudjelovanja našeg osoblja u znanosti i u struci, poput sudjelovanja u znanstvenim konferencijama, pisanja radova i publikacija, tako da smo unatoč okolnostima uzrokovanim covidom-19 imali preko 70 autorskih sudjelovanja u znanstvenim konferencijama, preko 130 radova te objavljenih osam monografskih i 14 publikacija naših nastavnika i suradnika – dodala je Kotlo.

Obilježavanje 44. godine postanka i uspješnog rada Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru završava se u petak, 19. veljače, kada će biti upriličena promocija doktora znanosti.