Image default
MUZIKA VIDEO

Griff: Strelovit uspon mlade britanske pop zvijezde

“Makni se Dua Lipa, Griff je na putu da postane novo lice britanskog popa”, magazin Elle tako je opisao multitalentiranu Griff koja je 18. siječnja objavila novi singl “Black Hole”. Novi singl dolazi nakon što ju je BBC proglasio glazbenom nadom u 2021. godini, nakon što je krajem prošle godine izbacila božićni singl “Love Is A Compass” te nakon što ju je Taylor Swift uzdigla u nebesa na svojim društvenim mrežama.


“Black Hole” je dark-pop pjesma koja govorio o slamanju srcu, a napisala ju je sama Griff uz pomoć Petera Rycrofta, Frederika Castenschiolda Eichena. Izda produkcije stoji Lostboy, a iza miksanja Dan Grech-Marguerat.

Iza umjetničkog imena Griff ‘krije’ se 19-godišnja Sarah Griffiths koja se u protekle dvije godine dramatično uspinje na britanskoj elektro pop sceni. Otac joj je Jamajčanin, a mama Kineskinja, što je dalo posebnu dimenziju njezinom odrastanju u Hertfordshieru.

-Budući da samo napola Jamajčani i napola Kinezi, moja obitelj se uvijek isticala poput ‘bolnog palca’, kazala je mlada zvijezda u usponu za britanski The Guardian.

-Zbog toga sam se uvijek osjećala malo drugačije. Ali, muzika mi je pomogla da to prihvatim. I sada u stvari ne mogu zamisliti ništa gore od toga da budem poput ‘ostalih’, kazala je Griff.

Njezin muzički uzor je Taylor Swift. Griff kaže da je s devet godina naučila svirati njezin kompletan album Fearless iz 2008. godine, a u svijet muzike u stvari su je usmjerili roditelji koji joj nisu dali da ‘gubi vrijeme’.

-Moji roditelji su uvijek govorili ‘nema TV-a tokom tjedna, radite nešto praktično, naučite nešto’. I ja sam tako počela gravitirati prema muzici, otkrila je Griff.

S obzirom da je TV bio zabranjen, Griff je sama naučila produkcijski zanat i to koristeći bratov kompjuter na kojem je imala instaliran muzički program Logic. Sama je snimila masu demo snimaka, što je privuklo pažnju različitih menadžera, a potom je uslijedio pozov iz izdavačke kuće Warner s kojom je sklopila unosan ugovor.

-Obožava smisliti nešto u svojoj glavi i onda to napraviti. I naravno da želim da moja muzika dospije do velikih masa. Tome pop muzika i služi, kazala je Griff.