Image default
BIH

Darko Elez će biti izručen BiH

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine – Posebni odjel za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju poduzima sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje Darka Eleza (1980.), osumnjičenog za organizirani kriminal. 

Nakon odluke Višeg suda u Beogradu, Tužiteljstvo BiH poduzet će sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje tog osumnjičenika, saopćeno je iz Tužiteljstva.

Spomenuta odluka, između ostalog, rezultat je napora i saradnje Tužiteljstva BiH i MUP-a RS, u koordinaciji sa partnerskim pravosudnim institucijama i MUP-om Republike Srbije.

– U narednim danima, realizirat će se aktivnosti koordinacije i komunikacije, sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a radi što skorijeg realiziranja transporta navedenog osumnjičenika i optuženika u predmetima Tužiteljstva BiH – navodi se u saopćenju. 

Darko Elez, optužen je u Tužiteljstvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva “Lutka” u kojem su u dosadašnjem postupku izrečene pravomoćne kazne zatvora u trajanju od više od 130 godina.

Tužiteljstvo BiH, također, radi na opsežnom predmetu za organizirani kriminal, koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe, koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela ubojstava i mafijaških likvidacija, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.