Image default
MUZIKA

Napretkov trio “Musica Salinea” u Sarajevu

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u petak, 26. veljače 2021. u sarajevskom Domu Oružanih snaga BiH s početkom u 18 sati organizira koncert Napretkovog tria “Musica Salinea”.

Koncertom u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Napretkov trio “Musica Salinea” iz Tuzle će otvoriti novu koncertnu sezonu. Trio čine uspješne i priznate glazbenice: pijanistica Alma Hodžić Pašić, violinistica Lorena Milina i čelistica Lidija Paulin.

Na adresi Zelenih beretki 2. u Sarajevu, ove predivne tri umjetnice će Vas zasigurno odvesti u nove dimenzije i ovu večer učiniti posebnom.

Na programu koncerta naći će se J. Bhrams: Trio br. 2 , Op.87 , C-dur, Allegro, Andante con moto, Scherzo, Finale te A. Piazzolla: Godišnja doba Buenos Aires, Ljeto i Proljeće.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Glavna podružnica Tuzla je u povodu 30. obljetnice obnove djelovanja i rada HKD Napredak, osnovala glazbeni trio “Musica Salinea”. Do sada je Napretkov trio održao nekoliko koncerata diljem Bosne i Hercegovine a za nekoliko dana predstavit će se i publici u Sarajevu. Svojim nastupima oduševljavaju i pružaju čar ljepote klasične glazbe. Alma, Lorena i Lidija dolaze iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine i umjetnošću je spajaju u jedno.

Koncert će biti upriličen uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uz obvezno nošenje zaštitne maske.