Image default
KOŠARKA

Povjerenik NBA vjeruje da će od sljedeće sezone gledatelji moći u dvorane

Povjerenik sjevernoameričke NBA košarkaške lige Adam Silver očekuje da će dvorane od sljedeće sezone moći ponovno biti uglavnom pune. 

Osim toga dodao je da vjeruje da će sezona početi na vrijeme kao i na mogućnost manje-više neograničenog posjeta gledatelja.

“Prilično sam optimističan”, rekao je Silver u internetskom intervjuu uoči All Star utakmice koja se u nedjeju igra u Atlanti. 

“Otprilike polovica momčadi već dopušta navijačima ulazak na tribine. Ako se cijepljenje nastavi ovim tempom i cjepiva bude i dalje, očekujemo da ćemo iduće sezone imati veliki udio relativno punih dvorana”, rekao je.

Neke momčadi dopuštaju gledateljima ulazak u dvorane od početka veljače, ali imaju stroga ograničenja broja posjetitelja.

U međuvremenu, Silver je također otkrio da cijepljenje neće biti obavezno za NBA igrače. Odluka o cijepljenju bit će individualna, kao što je slučaj i s ostalima. Uz to, liga i udruga igrača bit će uključeni u davanje informacija o cjepivima.

U međuvremenu, povjerenik NBA lige također je odbacio mogućnost promjene legendarnog logotipa lige. Nedavno je nekoliko igrača predložilo da se logo siluete Jerryja Westa zamijeni siluetom Kobea Bryanta koji je preminuo prošle godine. Među njima je najglasnija bila Kyrie Irving.

Internetska peticija za ovu vrstu promjene logotipa prikupila je više od tri milijuna potpisa od Bryantove tragične smrti u padu helikoptera prošlog siječnja. No, Silver vjeruje da nije “pravo vrijeme za promjenu logotipa”. Hina