Image default
ZVIJEZDE

Oprah o dijelu intervjua koji je i nju samu najviše užasnuo: ‘Harry mi je iza kamera otkrio presudni detalj‘

Segment bombastičnog intervjua s princom Harryjem i vojvotkinjom Meghan koji je samu voditeljicu Oprah Winfrey najviše šokirao i o kojem je tijekom cijelog intervjua pokušavala što više saznati bilo je Meghanino priznanje da su određeni članovi kraljevske obitelji za vrijeme njezine prve trudnoće s malenim Archiejem bili vrlo zabrinuti oko toga koliko će biti tamna koža njezinog djeteta, piše Jutarnji.hr.

Dan nakon što je intervju prikazan u SAD-u, a izvještaje uživo je pratio cijeli svijet, Oprah Winfrey priznala je kako joj je princ Harry pojasnio da ni kraljica Elizabeta II. niti njezin suprug princ Philip nisu dovodili u pitanje kakve će biti boja kože njegovog sina, prenosi BBC.

Mnogim je gledateljima upravo Harryjev djed, 99-godišnji princ Philip, koji je trenutačno zbog iznimno lošeg zdravstvenog stanja smješten u londonskoj bolnici Sv. Bartolomej, pao na pamet kada je Meghan Oprah prepričala ovo neugodno iskustvo time otvorivši temu borbe s rasizmom na Dvoru s obzirom na to da se Philipu već ranije znali izletjeti neprimjereni, pa i rasistički, komentari, nerijetko i u javnosti.

Winfrey je danas rekla za CBS News da joj princ Harry “nije rekao tko je bio dio tih razgovora”.

– Nije podijelio identitet osobe koja je iznijela taj rasistički komentar sa mnom, ali želio je biti siguran da znam, i ako budem imao priliku podijeliti to s javnošću, da njegova baka i djed nisu bili dio tih razgovora – rekla je Winfrey.

Kad su je pitali za detalje, Winfrey je rekla da je “taj odgovor pokušala dobiti s uključenom i isključenom kamerom”, ali princ joj nije htio objasniti.

Jutros je za CBS rekla da je bila izrazito šokirana kad je tijekom intervjua čula za primjedbe u vezi s bojom kože nerođenog djeteta.

– To je čak i snimljeno, možete me čuti kako govorim Meghan: ‘ajme, ne mogu vjerovati da to sada govoriš’ – istaknula je Oprah.

Na pitanje zašto misli da je par pristao s njom razgovarati, Winfrey je rekla da osjeća da su “bili spremni to učiniti” nakon što im se “lagalo niz godina”. – Rekla sam svom timu, najvažnije pitanje na koje moramo dobiti odgovor na kraju ove emisije bit će: ‘zašto su otišli?’ – rekla je Winfrey.

– I mislim da su priče o zasljepljivanju kraljice bile vrlo štetne i ujedno bolne jer se moglo vrlo jasno shvatiti da su do te odluke doveli mjeseci i mjeseci pripreme – dodala je.

CBS je podijelio nove isječke iz intervjua para s talk show voditeljicom.

U jednom, na Oprino pitanje je li par napustio Veliku Britaniju zbog rasizma, princ Harry rekao je da je “to odigralo veliku ulogu”.

U drugom isječku koji govori o tome kako se britanski tisak odnosi prema ostalim članovima kraljevske obitelji, Meghan je Opri rekla da “bezobrazluk i rasizam nisu isto”.

– Inače postoji i press tim koji će vas on the record braniti, pogotovo kad znaju da nešto nije istina, a nama se to nije dogodilo – rekla je vojvotkinja.

Winfrey je također pitala princa Harryja je li mu se bilo koji član obitelji ispričao zbog razloga koji su doveli do toga da mora otići.

Princ Harry je odgovorio, “nažalost ne”.

– Osjećaj je da je to bila naša odluka, stoga su i posljedice na nama – rekao je.