Image default
Nekategorisano

HNŽ: Koronavirus u Domu za stare i nemoćne osobe u Ravnom

Koronavirus ušao je u Dom za stare i nemoćne osobe u Ravnom. Od ukupno 46 korisnika Doma, 38 je pozitivno na koronavirus. Dom za stare i nemoćne osobe u Ravnom skrbi o 46 korisnika, čija je prosječna dob 85 godina. Njih 38 pozitivno je na koronavirus, kao i tri djelatnika.

Trenutačno tim od 10 djelatnika Doma i medicinskih djelatnika radi u potpunoj karanteni u Staračkom domu i korisnicima su na raspolaganju 24 sata dnevno.

Korisnici koji su zaraženi korona virusom ovdje u Domu za stare i nemoćne osobe u Ravnom, trenutno imaju blažu kliničku sliku, izuzev dvije osobe, koje su prevezene u Bolnicu u Dubrovnik. Svu potrebnu zdravstvenu skrb pruzaju im djelatnici Doma zdravlja u Ravnom.

S obzirom na to da je Ravno u pograničnom području, oko 80 posto korisnika Doma su iz susjedne Hrvatske, i oni se, ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja upućuju u dubrovačku bolnicu. Ostali će biti upućeni u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

U Staračkom domu kažu kako se nadaju da virus neće imati težih posljedica na korisnike. Ističu kako se virus nije proširio izvan Staračkog doma, te kako nema pozitivnih na Covid-19 među lokalnim stanovništvom, njih oko 3 stotine koliko ih živi u Ravnom, piše BHRT.

VEZANO

HNŽ: 13 pozitivnih, najviše iz Konjica

urednik

I Slovenija ‘oborila’ rekord po broju zaraženih u jednom danu

urednik

ŽZH: Danima su bili ‘corona free’ – što se dogodilo? Situacija se usložnjava, disciplina na ispitu!

urednik