Image default
BIH

Bakić: Ovaj val korone u BiH je pri samom vrhu

Hrvatski matematičar i analitičar Nenad Bakić kreirao je prognostički model koronavirusa u Bosni i Hercegovini i prema njegovo mišljenju naša država je pri samom vrhu ovog vala. Bakić smatra da je BiH u vrhu ovog vala pandemije. “Smrtnost će pasti, stoga su mi već i sada projekcije umrlih manje od IHME, koji će, vjerujem, večeras objaviti znatno pesimističnije prognoze”, poručio je.

Što se tiče cijepljenja, vjeruje da će se situaciji popraviti, s nekih 700.000 doza do kraja svibnja ove godine.

“Skromno je u nekim varijablama, primjerice nemam podatke o hospitalizacijama, te također slučajevi i umrli su sa CSSEGISandData gdje su podaci ponedjeljkom objedinjeni za cijeli vikend, tako da nisam mogao napraviti projekcije po danima u tjednu (u biti nevažno)”, napisao je.

U posljednja 24 sata u našoj zemlji je nakon testiranja 5.341 uzoraka registrirano 1.698 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U istom periodu preminulo je 76 osoba kod kojih je ranije registriran ovaj virus. Na osnovu podataka entitetskih zavoda i Brčko Distrikta, u BiH je danas aktivno ukupno 33.483 slučajeva. Do sada je testirano 787.116 osoba, a preminula je 6.601.

VEZANO

Čerkez: U FBiH epidemiološka situacija stabilna

urednik

WHO i UN zatražili da BiH više testira i prati kontakte zaraženih

urednik

EU ponudila 400 milijardi eura za nabavku vakcina protiv Covida-19

urednik