Image default
DNEVNI IZBOR UREDNIKA VIDEO

VIDEO Sugrađani nakon našega teksta pritekli u pomoć Elmedini Šabić (FOTO)

Inicijativa je potekla od Ivane Ćorić, humanitarke koja je i ranije mnogo puta sudjelovala ili organizirala slične akcije, a uz nju su od početka kolegice iz JP Autoceste FBiH, Alma Pašić i Anja Marić. One su zajedno posjetile Elmedinu i usput se uvjerile uvjete u kojima živi s djecom.

Nakon što smo u četvrtak objavili priču o samohranoj majci Elmedini Šabić iz Mostara koja proseći preživljava s dvoje maloljetne djece, javili su nam se sugrađani, spremni pomoći ovoj obitelji.

Dan kasnije oni su posjetili Elmedinu i njezinu djecu, doniravši im prvu pomoć sačinjenu od hrane, higijenskih potrepština i igračaka za djecu, a kasnije su ih ponovno posjetili i donijeli uskršnje darove.

Uposlenice JP Autoceste FBiH

Inicijativa je potekla od Ivane Ćorić, humanitarke koja je i ranije mnogo puta sudjelovala ili organizirala slične akcije, a uz nju su od početka kolegice iz JP Autoceste FBiH, Alma Pašić i Anja Marić. One su zajedno posjetile Elmedinu i usput se uvjerile uvjete u kojima živi s djecom.

– Za Elmedinu sam prvo čula od prijateljice Aide Mušinović. Razgovarale smo i već tad smo imale volju pomoći joj. Potom smo vidjeli vaš tekst i odmah smo kontaktirali redakciju, da bismo dan kasnije već bili kod Elmedine u Karašerbešu. Objekt u kojemu živi je u katastrofalnom stanju. Mi ćemo uskoro organizirati akciju prikupljanja pomoći za ovu obitelj, a cilj nam je u dogovoru s Elmedinom, da za nju i njezinu djecu osiguramo kontejner u kojemu bi dalje živjela. Već su nam se javili mali poduzetnici i sigurno je da ćemo novac uskoro prikupiti, kaže nam Ivana Ćorić.

U razgovoru s Elmedinom shvatile su da za nju nije opcija život u centru grada ili u nekom stanu. Razlozi su privatne prirode i ona se mora razumjeti.

– Elmedina želi ostati u ovom južnom dijelu Mostara i mi smatramo da je najbolja opcija da joj se kupi kontejner u kojemu bi imala koliko-toliko normalne uvjete života. Tu bi se djeca mogla okupati, imati krov i topao dom. Već danas ćemo imati žiro-račun na koji će se moći uplatiti sredstva za pomoć ovoj obitelji. Uskoro ćemo osnovati i udrugu koja će se baviti humanitarnim radom i osim Elmedinine namjeravamo pomagati brojnim drugim obiteljima u stanju potrebe, navodi dalje Ćorićeva.

Našli kontejner

Napomenula je i kako su u ovom slučaju nadležne službe davno uradile svoj dio posla, ali da jednostavno ono što su one mogle osigurati za Elmedinu, njoj nije odgovaralo.

– Mi ćemo uskoro osigurati kontejner za nju i njezinu djecu, a pomagat ćemo joj sigurno i dalje. Nastojat ćemo je odvratiti od prosjačenja, iako smo svjesni da će to biti teško, budući da ona smatra da ne može i ne treba drugačije živjeti. Kontejner smo već pronašli, potrebno je da prikupimo oko sedam tisuća maraka, rekla nam je na kraju Ćorić.

Podsjećamo, Elmedina Šabić koju smo zatekli tokom prosjačenja u naselju Opine zamolila je ljude dobre volje da pomognu njoj i njezinoj obitelji s kojom preživljava u objektu uz rijeku Neretvu u južnoj zoni urbanog dijela Mostara (u blizini bolnice Dr. Safet Mujić).

Objekt u kojemu trenutačno provodi noći nema ni vrata i dovoljno je veliki da u njemu Elmedina može leći sa dvoje djece o kojima skrbi. H. Ž.

VEZANO

Svečano uručene nagrade „Nijaz Slipičević“: Mladi su stub Mostara (FOTO)

urednik

RASKOL U KOALICIJI ZA MOSTAR: Vrijeme kada svatko u svakoga sumnja

urednik

Zašto su Rusi smjeli u Banja Luku, a nisu u Mostar?

urednik