Image default
LJUBAV&SEKS

Više seksa je bolje, no koliko ga zaista trebamo za sretnu vezu?

Ima li seks neograničen utjecaj na stres ili postoji doza u kojoj ga je dovoljno, zapitali su se znanstvenici sa Sveučilišta Toronto koji su otkrili da postoji dobra doza za kvalitetnu vezu, prenosi 24sata.hr.

Ljudi su generalno sretniji u odnosu u kojem je seks važan i neizostavan dio, no prijašnja istraživanja nisu rekla koliko je seksa potrebno za osjećaj zadovoljstva i povezanosti. 

Ima li seks neograničen utjecaj na stresu ili postoji doza u kojoj ga je dovoljno zapitali su se znanstvenici sa Sveučilišta Toronto koji su otkrili koliko je točno seksa potrebno za sreću u duljoj vezi ili braku, piše Huffington Post.

Prema 23-godišnjoj studiji na čak 25 tisuća ljudi, idealno je voditi ljubav jednom na tjedan. Istina je da više seksa definitino nije loše već dobro, no u duljim vezama i braku razina sreće ostaje ista ako je riječ o jednom ili više puta na tjedan, a problem je ako je manje od toga.

–  To je dobar podsjetnik za parove da ne osjećaju pritisak da bi seks trebao biti svaki ili svaki drugi dan. Ipak,  ne valja se zapustiti i ne truditi na tom dijelu odnosa, a jednom na tjedan će održati razinu intimnosti i strasti – kaže voditeljica studije, Amy Muise.

Dodaje kako se ta količina seksa ne odnosi na nove parove, koji su u pravilu seksaju češće.