Image default
NOGOMET

KOVAČIĆ: Bilo bi lijepo sada u Chelseau igrati finale Lige prvaka

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić rekao je u utorak kako se ove sezone nada igranju u finalu Lige prvaka, natjecanju čiji je pehar podizao tri puta s Real Madridom a da nije odigao niti minute u finalima.

“Bilo bi lijepo sada u Chelseau igrati finale Lige prvaka, bilo bi to doista sjajno, no sada smo tek u četvrtfinalu pa trebamo ićí korak po korak. Sutra nas čeka veliki protivnik Porto”, izjavio je 26-godišnji Kovačić na konferenciji za medije u Portu.

Hrvatski veznjak, koji je s londonskim “plavcima” osvojio Europsku ligu 2019. godine, vjeruje kako ove sezone može daleko stići u Ligi prvaka nakon trijumfa nad Atletico Madridom u osmini finala.

“Uvjeren sam da ova ekipa Chelsea može stići daleko. Samopuzdanje nam je svaki put sve snažnije. Mješavina smo mladih talentiranih igrača i onih iskusnih pa smo spremni za svakog protivnika i svaku vrstu izazova. Sutra je pred nama velika utakmica koju svi želimo igrati”, napomenuo je Kovačić iza kojega je ove sezone 37 utakmica u plavom dresu Chelsea prilikom kojih je dva puta asistirao za pogodak.

Kovačić je tijekom svog boravka u Real Madridu osvojio Ligu prvaka tri puta (2016, 2017, 2018). No trener Zinedine Zidane mu nije dao priliku u tim susretima ostavivši ga na tribini protiv Atletica, te na klupi protiv Juventusa i Liverpoola. Zbog toga je Kovačić otišao iz Madrida u London.