Image default
ZVIJEZDE

FBI uhitio poznatog glumca

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa uhitili su glumca Zacha Averyja jer je navodno osmislio shemu kojom je investitore prevario za više stotina milijuna dolara, priopćile su jučer vlasti, prenosi Fokus.ba

U priopćenju se navodi da je Avery investitorima govorio da će njegova kompanija “1uMM” otkupiti prava za distribuciju filmova i licence od kompanija “Netflix” i “HBO” ali on u realnosti nije bio u poslovnim odnosima ni s jednom od ovih firmi.

U priopćenju iz kancelarije državnog tužitelja za centralni okrug Kalifornije navodi se da je on umjesto toga vodio kompaniju kao piramidalnu shemu i dobiveni novac od novih investitora koristio za isplatu starih.

On je pomoću ove sheme uzeo više od 690 milijuna dolara. Ministarstvo pravosuđa navodi da je prevara krenula 2015. godine i da još treba isplatiti 227 milijuna dolara koje su mu dale “žrtve”.

On je, navodno, koristio novac za luksuzni život, poput odlazaka u Las Vegas, kupovinu kuće vrijedne šest milijuna dolara i plaćanje jednog slavnog dizajnera.

On je optužen za prevaru i mogao bi se suočiti s 20 godina zatvora, ukoliko bude proglašen krivim.