Image default
BIH

Studenti u Sarajevu: Studentski centar u Mostaru svjetlosnim godinama ispred nas

Kenan Velagić, predsjednik Udruženja studenata Studentskog centra Sarajevo u izjavi za Federalnu televiziju istakao je da se u domovima poštuju epidemiološke mjere, da su zatvorene sve prostorije za zajednička druženja, da se u restoranu drži distanca, da su sobe dvokrevetne i jednokrevetne, da nema trokrevetnih, te da je problem hrane bila kap koja je prelila čašu.

“Problemi se vuku godinama. Postoji to neimenovanje Upravnog odbora, točnije odugovlačenje Upravnog odbora i samog direktora i 45 dana gdje mi apsolutno ne funkcioniramo. Problemi su sav smještaj, općenito. Mi taj smještaj plaćamo redovno, plaćamo ishranu. O ishrani se da komentirati mnogo, međutim taj smještaj je nešto što je dogovoreno prije dvije godine preko UNDP-a.”

Kaže da se ne može striktno naći krivac, ali je iza nas 20 godina neulaganja u Studentski centar.

“Uvjeti su katastrofalni. Kroz prozore puše. Možete imati grijanje kakvo hoćete, kroz prozore puše. Ustajete s bolovima, bolesni, prehlađeni. Wci su zahrđali. Možete se porezati i izgubiti život zbog gluposti. Kompletan vodovodni sustav je katastrofalan. Nemamo direktora, a jedini mogući potpisnik javnih nabavki je direktor. Dobavljači ne dovoze hranu. Imamo dva obroka i i za njih se borimo.”

Dević navodi da će Studentski parlament, kao krovno tijelo svih studenata UNSA, podržati svoje kolege koji žive u takvim neuvjetima. 

VEZANO

Najavljen povratak 250 studenata u Mostar

urednik