Image default
DNEVNI

Cviki tražio pet godina zatvora, zauzvrat nudi informacije u slučaju Liska Park i Leutar

Josip Cvitanović Cviki (47), koji u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar čeka početak suđenja za ubojstvo Marka Radića Make (61), pokušao se, kako saznaje Avaz, nagoditi s Tužiteljstvom HNŽ-a za kaznu zatvora u trajanju od pet godina, objavio je Avaz.

Njegov branitelj prema službenoj dužnosti Semir Kajtaz je dostavio prijedlog sporazuma o priznanju krivnje, a na osnovu kojeg je i održano ročište u Županijskom tužiteljstvu u Mostaru.

Međutim, Avazu je potvrđeno kako se od toga se odustalo, jer nisu dogovoreni neophodni uvjeti za zaključivanje.

Iz Tužiteljstva HNŽ-a nisu željeli otkriti detalje, dok Avaz saznaje kako je Cvitanović u zamjenu za blagu kaznu ponudio da će otkriti informacije koje se odnose na slučaj „Liska park“, ali i u vezi s ubojstvom Joze Leutara, nekadašnjeg zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH.

Njegov odvjetnik je kazao da su njemu potpuno nepoznati detalji koji se odnose na ova dva slučaja, jer je njegov branjenik najavio da će tužiteljima otkriti informacije ako pristanu na nagodbu. Kazao je da je slučaju „Liska park“ Cvitanović, zapravo, tražio status zaštićenog svjedoka.