Image default
BIH

HRS želi vratiti navijače na tribine

Dario Hrkać, predsjednik G.O. HRS-a Široki Brijeg pokrenuo je inicijativu o povratku navijača na tribine.

-Potaknuti činjenicom da je odobren ulazak određenog dijela navijača na utakmice košarke, koje se naravno odigravaju u zatvorenim prostorima, smatramo da je došlo vrijeme za dopuštanje prisutnosti određenog dijela navijača na utakmicama nogometa. Dopustiti da navijači budu prisutni u zatvorenom prostoru na utakmicama košarke, a u isto vrijeme držati zabranu dolaska navijača na utakmice nogometa je apsurdno.
Također, tko je gledao derbi NK Široki Brijeg – HŠK Zrinjski nije mogao ne primijetiti da ipak ima navijača, ali to su oni VIP navijači. Pa se stoga postavlja razumno pitanje zašto “običnim” navijačima nije dopušten ulazak na tribine, a VIP navijačima je dopušten? Radi li se tu o epidemiološkim razlozima ne dopuštanja ulaska “običnim” navijačima ili o nekim drugim razlozima?
Zbog ovakvog očitog diskriminiranja ostalih navijača, možda zbog svog statusa ili nečega drugoga, tražimo da se omogući prisutnost navijača na utakmicama nogometa i na “običnom” dijelu tribina. Ovakvim potezima vladajuće strukture stvaraju opasnu diskriminaciju koja može biti pogubna za društvo, a uzimajući u obzir da je mogućnost zaraze na otvorenom prostoru minimalna. Od Zavoda za javno zdravstvo ŽZH tražimo da omogući prisutnost određenog dijela publike i na nogometnim stadionima. Vratimo navijače na tribine!!!, navodi se u priopćenju G. O. HRS-a Široki Brijeg, koje potpisuje predsjednik G. O. Dario Hrkać.