Image default
DNEVNI RUKOMET

OBRVAN: Zaslužili smo plasman na EP našim igrama, a ne spletom okolnosti

Iako poražena u posljednjem meču protiv Austrije (27:23), rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se plasirala na Europsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Izabranici Ivice Obrvana su ovaj rezultat ostvarili kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane selekcije kvalifikacija. To je drugi plasman BiH na Euro, te treći plasman na jedno veliko natjecanje.

 – Mislim da cijela država treba biti presretna ovim velikim rezultatom da smo se u konačnici plasirali na Europsko prvenstvo jer je u jednom trenutku to bilo dosta upitno, odnosno nakon onih utakmica sa Estonijom. Plasirati se na EP, a znamo koje su sve reprezentacije ispale, je velika stvar, kazao je Ivica Obrvan koji se potom osvrnuo i na predstavu Zmajeva u Grazu.

 – Bilo je teško igrati protiv Austrije koju je samo pobjeda vodila na EP i od samog trenutka su naši igrači imali određene kalkulacije da svakako prolazimo dalje kao trećeplasirani. To se uvuklo malo u glave, međutim sve će se to zaboraviti i trebamo prvo proslaviti i biti prezadovoljni da smo se plasirali na EP. Nije trenutak za analizu ove utakmice osim što mogu konstatirati da je za državu plasman na EP u sportu kao što je rukomet, koji ima veliku tradiciju, veliki rezultat. Moramo biti sretni i zadovoljni.

Naš tim je plasman ostvario kao najbolja od četiri trećeplasirane selekcije koje idu na EP.

 – To se nije dogodilo nikakvim spletom okolnosti, nego jer smo mi to našim rezultatima ostvarili, sa dvije utakmice protiv Njemačke i pobjedom protiv Austrije. Sami smo se izborili za to, nismo ovisili o drugim utakmicama i za to treba pohvaliti sve igrače koji su napravili taj rezultat, istaknuo je Obrvan.

On je na klupi reprezentacije tek tri utakmice, ali u tom periodu je ostvario ono što se očekivalo od njega. Razdrmao je tim koji je prvenstveno domaćom pobjedom protiv Austrije u Bugojnu (27:21) ispunio očekivanja.

 – Prve dvije utakmice su bile za čistu peticu, a onda smo bili malo i prazni poslije Njemačke. Možda i malo zadovoljni da smo 95 posto već osigurali poziciju na Euru, tako da je bilo teško igrati protiv Austrije kojoj je samo pobjeda osiguravala sudjelovanje. Sve te činjenice su doprinijele da nismo bili na onom nivou prethodnih izdanja. Najvažniji cilj je ostvaren, proslavit ćemo i okrenut se građenju još bolje reprezentacije BiH. Vjerujem da u tome možemo uspjeti skupa s članovima vodstva, igračima i svima nama. Želimo ostvarivati slične rezultate gdje je najvažniji kontinuitet nastupa na velikim natjecanjima, zaključio je Ivica Obrvan.

Ždrijeb u četvrtak

Ždrijeb skupina Eura će biti održan u četvrtak. Koga bi za protivnika htio izbornik BiH?

 – O tome nisam nikad previše razmišljao. Jedno je sigurno, bićemo u četvrtom jakosnom šeširu i koga god dobijemo – dobit ćemo jake reprezentacije po kvaliteti i rejtingu. Tako da bih prvo pohvalio da se mi tu uopće nalazimo. Koga ćemo dobiti, vidjet ćemo, a kad već dobijemo, nastojat ćemo se predstaviti što kvalitetnije.

Slijede analize i planovi

Prije samog Eura na jesen slijedi i start kvalifikacija za SP 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj.

 – Nemamo razrađen plan za dalje. Ne tako davno sam preuzeo ovu funkciju i želja mi je bila izvući maksimum, odnosno plasman na EP. To smo napravili i u sljedećim mjesecima ćemo se okrenuti planovima i analizama da vidimo što je za sve nas najbolje u dugoročnom smislu, istaknuo je Obrvan.

SKUPINA 2

1. Njemačka    6          6          0          0          56        12

2. Austrija       6          3          0          3          -18       6

3. BiH             6          2          0          4          -5         4

4. Estonija       6          1          0          5          -33       2

Rezultati 1. kola

Njemačka – BiH         25:21

Austrija – Estonija      31:28

Rezultati 2. kola

Estonija – Njemačka  23:35

BiH – Austrija                        27:21

Rezultati 3. kola

Austrija – Njemačka   27:36

Estonija – BiH            24:21

Rezultati 4. kola

Njemačka – Austrija   34:20

BiH – Estonija            21:19

Rezultati 5. kola

BiH – Njemačka         24:26

Estonija – Austrija      27:31

Rezultati 6. kola

Austrija – BiH                        27:23

Njemačka – Estonija  35:20

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]