Image default
DNEVNI NOGOMET

Velež: Dudić bez premišljanja priznao da je Zrinjski bio bolji…

Velež je pod Bijelim brijegom znao odigrati slabo, nekada solidno, nekada i dosta dobro, ali je uglavnom ostajao, kako se to kaže, kratkih rukava – barem kada je u pitanju prvenstvo. Ni protekle subote Pod Bijelim brijegom Velež nije impresionirao, ali ovog puta to nije ni bilo toliko bitno.

Posljednji put Velež je Pod Bijelim brijegom bod osvojio 2013. godine. Prije osam godina. Tad je to bio uspjeh, a ovog puta je i veći. Jer i prije prošlosubotnjeg susreta, Feđa Dudić je pričao o tome kako bi za njegovu ekipu bilo najvažnije ostati neporažen, jer je u onom prošlom derbiju bio zadovoljan igrom, ne i rezultatom (3:1 za Zrinjski). Na kraju se upravo to i dogodilo. Velež je ostao neporažen, nije briljirao, u drugom dijelu je opasno visio, na kraju je izvukao bod. Ali kada je cilj ispunjen, onda je ocjena za umjetnički dojam manje važna. Ili je čak i nevažna. Posebno u ovoj sada već pomalo iscrpljujućoj borbi tri ekipe za dva mjesta koja vode u Europu. Velež ima dva boda više od Širokog Brijega, tri od Zrinjskog. Prednost je to koja u ovom trenutku nije mala, ali jasno je da može nestati s prvim porazom.

– Sigurno da je Zrinjski bio bolji. Iako smo poveli u najbolje moguće vrijeme, tek u drugom poluvremenom smo počeli igrati, ličiti na ono što želimo, ali onda iz kontranapada primamo gol, konstatirao je Feđa Dudić.

– Do kraja utakmice Zrinjski je bio puno bolji na terenu i više se pitao. Međutim, ovo je sigurno nagrada za nas, za neke ranije utakmice gdje smo gubili bodove u zadnjim minutama. Ovo je nagrada za moje momke i za naš pošten rad. Oborili smo jedan veliki klupski rekord od petnaest utakmica bez poraza (stajao od 1973.). Moram momcima odati veliko priznanje, dodao je Dudić koji je malo odahnuo s konstatacijom da je sljedeći rival jedini od preostalih koji se ne bori nizašto.  

– Idemo dalje, nemamo puno vremena za odmor. Probat ćemo se regenerirat koliko budemo mogli. Želimo u srijedu pobijediti i potvrditi ovaj bod. Dvanaest bodova je u igri, sve je još tu… Bit će zanimljivo do kraja, svatko se za nešto bori. Nije nikada bilo zanimljivije prvenstvo. Samo Željezničar je taj koji nema za što da se bori, svi ostali se bore za nešto, rekao je.

Upravo taj Željezničar dolazi u Mostar, kod pod vodstvom Blaža Sliškovića još nije ostvario pobjedu, ali ‘ranjeni lav’ je najopasniji. Ne može se reći da Željezničar nema igru, jer vodio je u tri od četiri utakmice, protiv Radnika, Olimpika i Širokog Brijega, prije da je pod nekom psihološkom blokadom i zato će Velež morati puno bolje nego u subotu.

– Ove sezone rezultati Željezničara nisu zadovoljavajući, ali to je i dalje jedina ekipa koju ove sezone nismo pobijedili. Samo uz maksimalno ozbiljno zalaganje, želju, volju, možemo do dobrog rezultata, poručuje još jednom Dudić koji će susret protiv Željezničara propustiti zbog tri žuta kartona.

Ali zato će nakon duže vremena imati na raspolaganju sve igrače. F. I.

VEZANO

Pet mjeseci čekali smo na ovo, hoće li biti vrijedno čekanja?

urednik

Široki: Mir se vratio na Pecaru, fokus prebačen na pojačanja

urednik

PL: Bh. travnjaci i dalje u divljini

urednik