Image default
BIH DNEVNI IZBOR UREDNIKA

Supružnici Izetbegović i bošnjački ‘Bruce Willis’ mokro uže oko vrata Bošnjaka

Kontroverzni sarajevski sveučilišni profesor Suad Kurtćehajić za kojega se, po sarajevskoj špici i obaviještajnim hodnicima, trača da je obilježen po uredskim nastranostima i prostaklucima prema svojim kolegicama, zbog kojih se prije nekoliko godina zaledio tadašnji dekan Šaćir Filandra, otkrio je prije nekoliko dana kako je skupina bošnjačkih intelektualaca unazad nekoliko mjeseci zamolila za pravnu pamet skupinu od 17 svjetski priznatih eksperata za međunarodno pravo o statusu i mogućnosti ukidanja RS-a u kontekstu počinjenog genocida u Srebrenici i presude Haškoga suda.  

Potvrdio je kako je navodno 13 ili 14 pravnih stručnjaka ustvrdilo kako RS ne može opstati i kako se ona mora ukinuti.

-RS ima omču oko vrata! Jedna je presuda suda UN-a kojom se presuđuje da su djela u Srebrenici genocid i da ih je izvršila VRS! Bečka konvencija je nedvosmislena! Osnov ništavosti RS-a je član Bečke konvencije, ona ne može postojati u skladu s međunarodnim pravom. Zbog toga se RS može ukinuti!, zapjenio je Kurtćehajić.

RS može mirno spavati

Bošnjačke sarajevske ellite sanjaju snove o ukidanju “mrske republike šumske”, međutim, nije mali broj analitičara u oba entiteta koji prepoznaju fanatičnu borbu SDA i Bakira Izetbegovića za muslimansku, filđžan državicu.

U zadnjem priopćenju Vijeća Europe i američkih diplomata se striktno naglašava nepromjenjivost granica unutar i izvan BiH i posvećenost Daytonskom ustavu, dakle državi s dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Kada bi sve i htjeli i imali makar i mikroskopske šanse za aktiviranje međunarodne pravne harange na RS i njezinu eutanaziju, bošnjački prvaci, sva sarajevska pamet i svi silni suporti to naprosto ne mogu izvesti dok je ovakve  radikalne, rastrgane, korumpirane i primitivizirane SDA i dinastije koja uz pomoć skupine uličnih sluga kormilari izbušenim stranačkim i nacionalnim  brodom. 

Dok su ključni bošnjački akteri na minderu Bakir i Sebija Izetbegović i njihov kompromitirani obilteljski policajac, navodno bivši UDBA-š Osman Mehmedagić Osmica, RS može mirno i spokojno spavati.

Ta ‘trojka’ nema kredibilitet niti obraza da okupi domaće i međunarodne snage niti za puno manje političke projekte, a kamoli za promjenu međunarodnog ugovora iza kojeg stoje najmoćnije svjetske sile.        

-Retorika koja dovodi u pitanje integritet Bosne i Hercegovine mora prestati. Govoriti o secesiji, novim granicama, daljnjoj etničkoj podjeli ili ratu, opasno je i neprihvatljivo, objavio je prije nekoliko dana europski povjerenik Borrell uoči rasprave ministara vanjskih poslova o zapadnom Balkanu.

Bakirov Bruce Willis ostaje

Sarajevski bošnjački prostor, kako ga je omeđio Vojin Mijatović  od Bašaršije do naplatnih kućica pred Zenicom, nije se previše upecao na intrigantni mamac profesora Kurtćehajića.  Daleko se više zabavljalo novim “ispadima” i narativu bošnjačkog nacionalnog poglavice o respiratorima i omiljenome špijunu.

-Prije svega, respirator očigledno nije neka klasa, ali i Jugo 45 i Stojadin je auto koje vas može spasiti, ne daj Bože, da morate pobjeći iz neke situacije, ne možete pješice. I koliko on onda vrijedi, puno!, navodi Izetbegović, pa nastavlja:

-Očigledno je bilo neko preplaćivanje, on nije čemu ali radi svoj posao. Dobio je europski certifikat, Instituta za mjeriteljstvo, Verlaba i predata je centrima, KCUS-u, koji ih trebaju. Ti respiratori su radili, nikakav problem nije bio. Oni ne mogu velike količine izbaciti, ali mogu manje koje odgovoraju za 90 posto pacijenata. Nije dobar, preplaćen je ali radio dio poslao koji treba, kazao je Izetbegović 

Ispričao je i da se Osmica ganjao s ‘nekom dječurlijom’ u Predsjedništvu BiH kada je tijekom prosvjeda zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, da je osobno  gasio store i zavjese u zgradi Predsjedništva BiH te vukao djecu za uši, a što je Izetbegovića posebno ganulo i zbog čega je Mehmedagića između ostalog postavio na mjesto direktora OSA-e.

-Ko Bruce Willis se nosao tamo s njima. Sam je ostao da se bori s njima. Ostat će ravnatelj i neće ga smijeniti dok sam ja tu, osiono je dao svima do znanja bošnjački politički izbornik.

Sebija…

Analitičari na minderu su zabrinuti što je Bakir Izetbegović ogolio da je Osmica bio u zloglasnoj UDBI koja je godinama sotonizirala i proganjala i bošnjačku  pamet.  

-Mi smo njega zatekli u UDBA-i koja je jako dobro birala kadrove. Dakle, ona je birala najinteligentnije i najodanije kadrove državi i u ono vrijeme i režimu, a prije svega državi. On je stekao jaka iskustva i odlično radi posao, bez imalo rezerve priznaje Izetbegović.

Branio je suprugu Sebiju, za koju “čaršija” tvrdi da je stvarna šefica najjače bošnjačke nacionalne stranke.

-Ona nije visoka dužnosnica, ona je samo član Županijskog odbora SDA. U KCUS-u je uveden red, disciplina, to su neophodne stvari, naročito u ovakvim situacijama kakva je korona, kada se treba suprotstaviti, to je bitka faktički. Mnogi ne mogu trpjeti, ne mogu da nose pritisak korone, pritisak mrtvih ljudi, leševa… Dolaze živi ljudi, izlaze nogama naprije. Mislim da se vještački pravi afera i da je cilj naravno SDA, osebujno stavlja znak jednakosti između SDA i Sebije njezin suprug.

-Jedva je završila medicinu, studirala je “stoljećima”, i bez uvjeta postala najprije asistent i na kraju redovni profesor. Njena redovna profesura dođe nam kao ismijavanje najuglednijeg  sveučilišta u državi. Njihova politika je kompenzacija za njihovo neznanje. Prominentni bošnjački političar, muž Bakir, to sigurno ne zna jer je, kako neki kažu, samo običan polovnjak zarobljen između svojih banalnih interesa i ženinih želja, nemilosrdan je poznati sarajevski neurokirug u egzilu dr. Kemal Dizdarević.

Bivši član Predsjendištva BiH Nebojša Radmanović je prije nekoliko godina za  Dnevni list s podsmijehom priznao kako se elite u RS-u raduju svakom izboru  radikaliziranog  Bakira Izetbegovića i njegovom odabiru “perjanice” Osmana Mehmedagića za šefa OSA-e, jer su svjesni da njihov radikalizam i korumpiranost nude  i najbolje jamstvo za opstanak RS-a. I doista politički čelnici u manjem entitetu uopće ne forsiraju priču o spornoj diplomi i nužnu  smjenu Osmice.

Bračni par Izetbegović i Osmica su mokro uže oko vrata bošnjačkoga naroda. Trebao bi toga biti svjetan i prof. Kurtćehajić. J. S.