Image default
DNEVNI

IZMEĐU HAMASA I IZRAELA Kordić: Mostar je nesvrstan!

‘Unatoč tome da smo zaprimili zahtjev za osvjetljavanje Starog Mosta i za Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, odlučili smo odbiti sve te zahtjeve iz nekoliko razloga”, rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić za portal Bild govoreći o zahtjevima da se povodom sukoba Izraela i Palestine pruže podrške u gradu na Neretvi.

”Prema Konvenciji o zaštiti svjetske kulturne i prirodne baštine spomenici pod zaštitom UNESCO-a ne bi se smjeli dovoditi u bilo kakav politički kontekst i to je priča oko Starog Mosta koji jest pod zaštitom UNESCO-a. S druge strane, postoje objekti koji nisu pod zaštitom, ali smo odlučili ne praviti bilo kakvu razliku niti politizirati bilo koji objekt u našem Gradu”, rekao je Kordić.

Rekao je kako nesvrstanost Grada Mostara ne vidi kao nedostatak empatije, nego kao puki odmak od politiziranja.

‘Naravno da to što nećemo pristajati na bilo kakvo politiziranje naših objekata, a posebno ne svrstavati se na bilo čiju stranu u nekim sukobima, ne znači da nemamo empatiju prema svim žrtvama u bilo kojem sukobu. Upravo suprotno, suosjećamo sa svim žrtvama i naša je želja da svi ratni i svaki drugi sukobi prestanu”, zaključio je Kordić.