Image default
DNEVNI

Mostarci se trenutno cijepe ‘Dodikovim’ Sputnikom

U SKB Mostar u tijeku je imunizacija cjepivima “Sputnik V”, koje je Vlada Republike Srpske poklonila gradu na Neretvi na inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Infektolog Jurica Arapović rekao je Srni kako će “Sputnikom” biti cijepljen dio osoblja, studenti medicine i građani stariji od 65 godina.

“Velika je zainteresiranost za Sputnjik. Do sada smo primali Astra Zeneca cjepivo i čekamo da nam krajem mjeseca stignu druge doze od donacije predsjednik Srbije Aleksandra Vučića ili iz ‘Covax mehanizma'”, rekao je Arapović.

On kaže kako već drugi mjesec traje imunizacija radnika ove zdravstvene ustanove, ta da se većina prijavila za cijepljenje, iako je veliki broj njih prebolio covid 19.

Govoreći o epidemiološkoj situaciju, Arapović kaže da je značajno poboljšana zadnjih dana u Hercegovačko-neretvanskoj jžupaniji, ali da se on vodi izrekom “neprijatelj nikada ne spava”.

On je rekao kako se bilježi manji broj hospitalizacija i zaraženih, ali da povoljna situacija ne treba zavarati.

“Nadam se kako će uskoro doći što više cjepiva i da možemo što više građana cijepiti kako bi u nekom intenzitetu zaustavili pandemju da neki sljedeći val, ako ga bude, bude blaži, jer je ovaj zadnji bio najteži”, kaže Arapović.

Inače, iz kontigenta od 25.000 doza Sputnika V kojeg je nedavno dobila Republika Srpska u Mostar je upućeno njih 500.