Image default
LJUBAV&SEKS

Za ženski užitak postoji i bolje mjesto od G točke

Masturbacija klitorisa aktivira cirkulaciju krvi samo u klitorisu. Međutim, unutarnja stimulacija tijekom penetracije može aktivirati cirkulaciju krvi u ‘klitouretrovaginalnom kompleksu’.

Talijanski znanstvenici kažu da ne postoji jedno specifično mjesto koje služi kao čarobni gumb za aktiviranje seksualnog užitka, kao što se to smatra za G točku. Radi se zapravo o većoj erogenoj zoni koja uključuje nekoliko različitih organa, pokazala je njihova studija.

Tu zonu nazivaju ‘klitouretrovaginalni kompleks’ (CUV), termin koji uključuje prednji dio vaginalne stijenke, mokraćovod, parauretralne žlijezde i unutarnji ‘korijen’ klitorisa.

Poticanje ove regije ne samo da daje ozbiljan užitak, već može potaknuti i vaginalne orgazme koji snažnim zadovoljstvom prožimaju cijelo tijelo.

– Ultrazvukom smo otkrili da masturbacija vanjskog klitorisa aktivira cirkulaciju krvi samo u klitorisu. Međutim, unutarnja stimulacija tijekom penetracije može aktivirati cirkulaciju krvi u svim CUV strukturama – pojasnio je dr. Emmanuel Jannini, profesor na Sveučilištu u Rimu Tor Vergata.

– Umjesto da pažnju usmjerite na jednu malu točku, jednostavno se orijentirajte na prednji dio vaginalne stijenke. Ulazak odozada (pseća poza) i žena na muškarcu su najbolje poze u seksu koje će vam pomoći da dođete do tog područja, iako to varira za svaku ženu – dodao je dr. Jannini, a prenosi Men's Health.

Dr. Jannini dodaje da pomaže i korištenje prstiju. Umetanjem jednog ili dva prsta, dlanom prema gore, stimulira se CUV regija. 

‘Klitoris je samo mala točka na vrhu brijega’

I norveške medicinske znanstvenice dr. Nina Brochmann i Ellen Støkken Dahl slažu se s ovom teorijom. One smatraju da je klitoris ‘samo mala točka na vrhu brijega’.

– Jedna nova hipoteza govori da je G-točka uopće nije zasebni organ ili mjesto, već jednostavno leži duboko u unutarnjem dijelu klitorisa koji se stimulira tijekom seksa – kaže dr. Nina Brochmann.

Dodaje kako smo odgajani da vjerujemo kako je klitoris, velik otprilike kao grožđica – mjesto ukupnog ženskog zadovoljstva.

– Istina je zapravo da je taj mali gumb samo vrh ledenog brijega, mali dio velikih i izvanredno osjetljivih orgulja koje se protežu duboko u zdjelici žene – objašnjava dr. Brochmann, prenosi 24sata.hr.