Image default
BIH DNEVNI SVAŠTA

POZNATO TKO JE SLETIO KOD MOSTARA: Policajci spašavali tužiteljice koje su ih zatvorile!

Život često plete nesavršene i specifične krugove, pomiješanih osjećanja i vizija. U tim krugovima razvoj situacije nikada ne možete predvidjeti, niti biti sigurni tko će vam od onih koje ste nekada ugnjetavali, progonili i slično pomoći, piše NAP. ba.

Takvih priča ispričano je mnogo kroz svjetsku i domaću književnost, ali mnogi od tih krugova vrte se i dalje u svom iznenađujućem ritmu. 

Jedan takav krug ovih dana prošla su dvojica od 16 otpisanih sarajevskih policajaca i njihove “progoniteljice”, odnosno kantonalne tužiteljice koje su ih pod sumnjivim okolnostime držale šest mjeseci u pritvoru, dok su brojni predstavnici pravne struke govorili da za to nema potrebe. 

Tužiteljice sarajevskog tužiteljstva Aida Topalović, Maja Pašić i glavna disciplinska tužiteljica Alena Kurspahić-Nadarević doživjele su u subotu saobraćajnu nesreću u kojoj nije bilo povrijeđenih. Kako se saznaje vraćale su se sa višednevnog seminara u Neumu.

One su vozilom sletjele s kolovoza u mjestu Grabovica, između Mostara i Jablanice. 

Među onima koji su im pritekli u pomoć bila su dvojica od 16 otpisanih sarajevskih policajaca koji su pomagali izvući tužiteljice iz prilično slupanog vozila Toyota Yaris.

Na taj način ova dvojica policajaca pokazala su da im policijski poziv nije samo način zarađivanja za život već misija brige za sigurnost drugih.

“Policajac ostaje policajac i kada ga otpišu”, poruka je otpisanih sarajevskih policajaca.