Image default
GASTRO

Pečeni krumpir s nadjevom

Mladi krumpir pečen u ljusci s nadjevom od vrhnja.

Sastojci:

– 2 velika mlada krumpira

– malo soli

– maslinovo ulje

Nadjev:

– 120 g kiselog vrhnja

– 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca

– sol, papar

– malo češnjaka u prahu

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.

Krumpir dobro oprati, osušiti i ne ljuštiti. Dobro ga premazati maslinovim uljem i posoliti.

Krumpire zatim probosti nožem na par mjesta kako bi para mogla izaći iz krumpira tokom pečenja.

Peći krumpir u plehu obloženim papirom za pečenje oko 60 minuta. Jednom okrenuti kako bi se ravnomjerno ispekli s obje strane.

Zatim napraviti nadjev tako što ćete u posudici izmiješati sve sastojke u jednoličnu kremu.

Pečeni krumpir s gornje strane malo uzduž zarezati, pa pritisnuti dva suprotna kraja jedan prema drugom da se krumpir otvori. U tu šupljinu staviti nadjev od kiselog vrhnja.

Po vrhu posuti nasjeckanim vlascem, peršinom ili kačkavaljem.

Dobar tek!