Image default
NOGOMET

Euro 2020: Englezi tvrde da se Hrvatima u Rusiji sve poklopilo

Hrvatska Euro otvara nedjeljnim gostovanjem na Wembleyu pa ne čudi da je engleski tisak, inače sklon subjektivnim analizama, prepun članaka u kojima je predstavljen prvi protivnik Gordog Albiona.

– Hrvatska je tada zapanjila svijet, pa i samu sebe, time što je došla do finala SP-a 2018. To joj je uspjelo brzom i učinkovitom igrom, kojom je otpuhala Argentinu i Englesku te pala na zadnjoj prepreci, u finalu protiv Francuske. Hrvatskoj se na tom turniru sve spojilo: mješavina iskustva, mladih talenata te napadačke agresivnosti. Međutim, nakon trijumfalnog SP-a je u velikim problemima, piše tabloid Daily Mail koji nadalje ističe da ovo nije ona Hrvatska iz Rusije.

– Među 26 igrača za Euro samo je sedam startera iz finala SP-a 2018. To je jasan znak da je u tijeku ono što u Hrvatskoj već predugo traje – smjena generacija i rekonstrukcija reprezentacije. To se ogleda i u njenoj igri, koja je puna padova, što su dokazali očajne igre i rezultati u obje Lige nacija, kojima je Hrvatska žestoko vraćena na zemlju s nebeskih visina na kojima je bila u Rusiji, pišu Englezi koji za Petkovića tvrde ‘da nije Mandžukić’, ističu slabu gostujuću formu tima, ‘tanku klupu’ i još dosta toga što ne ide na čast Hrvatima.

No, Englezi su i poslovično oprezni, previše su se puta opržili da ne bi bili… zato ističu da će biti milina na Wembleyu gledati Luku Modrića, a za kraj su Vatrenima dali i malo kredita pa napisali: ‘Godine više nisu na strani Hrvatske, koja je k tome već dugo u rekonstrukciji i smjeni generacija, ali Hrvatska je opet sposobna iznenaditi. Engleskoj ostaje nada da to neće opet napraviti na njenu štetu.’ S. N.