Image default
ONLINE+

Mostarski mališani posjetili knjižnicu

Narodnu knjižnicu HNŽ-a u Mostaru u petak su posjetila djeca vrtića “Ulica krijesnica”, a tom prigodom im je pročitana edukativna priča “Vrlo gladna gusjenica”, autora Erica Carlea, u kojoj je na iznimno lijep, jednostavan i smiješan način prikazana preobrazba gusjenice u leptira.

Priča je oduševila mališane pa su u kreativnoj radionici izradili gusjenice. 

“Uopće se ne moramo čuditi što današnja djeca, kojima su već od rane vrtićke dobi ponuđeni različiti audio i video sadržaji, ne čeznu za tim da u ruke uzmu slikovnicu i otplove u svijet mašte, a poznato je da mozak treba vježbati, najbolje čitanjem. Samo 15 minuta čitanja na dan pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju”, savjetuju iz spomenute knjižnice.

Naglašavaju kako su brojna istraživanja pokazala da se djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi brže razvijaju, zainteresiranija su za okolinu, brže uče, bolje se snalaze u komunikaciji s drugima, te razvijaju predčitačke vještine.

Narodna knjižnica HNŽ, Mostar i ovog ljeta za sve svoje korisnike provodi akciju “Knjige na sunce”, tako da se od 11. lipnja do 15. kolovoza može posuditi do pet knjiga na dogovoreno razdoblje.