Image default
BIH

Provjerava se diploma Sebije Izetbegović

Inspektori Županijske uprave za inspekcijske poslove SŽ-a u četvrtak su na Medicinskom fakultetu u Sarajevu započeli aktivnosti u cilju provjere diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, potvrđeno je u petak za Klix.ba u Županijskoj inspekciji.

“U cilju zaštite javnog interesa, županijski prosvjetni inspektori za visoko obrazovanje su pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Predmet inspekcijske kontrole je provjera ispunjavanja uvjeta za stjecanje akademskih zvanja direktorice KCUS-a prof. dr. Sebije Izetbegović“, precizirano je no, kako u petak nadzor još nije bio okončan, drugi detalji nisu bili poznati.

Naime, nakon medijskih istupa prof. dr. Asima Kurjaka, u pitanje je došla specijalizacija prof. dr. Izetbegović.

Kurjak je nedavno izjavio da Izetbegović nije studirala kod njega kada je riječ o specijalizaciji u Zagrebu, niti je vođena kao studentica u tom gradu. Naknadno je Kurjak,pak, izjavio da ipak jest bio mentor prof. dr. Izetbegović pri izradi doktorske disertacije ali u Sarajevu.

Iz Ministarstva zdravstva RH za Klix.ba je prije nekoliko dana na upit o specijalizaciji prof. dr. Izetbegović odgovoreno da to Ministarstvo ne raspolaže traženom informacijom te je taj medij upućen da informaciju zatraži na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje je Klix dobio sličan odgovor, točnije da, uvidom u popis upisanih i diplomiranih studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, nismo pronašli osobu navedenog imena i prezimena.