Image default
BIH DNEVNI VIDEO

(VIDEO) Kopa Gagro: Bageri u akciji u koritu ispod bunskog mosta

Kako javljaju čitatelji, tijekom jutra u toku su određeni radovi u koritu ispod bunskog mosta. Snimljen je bager u koritu.

U blizini mosta na Buni započelo je iskopavanje, što su jutros svojim telefonima zabilježili građani. Iako je u početku postojao strah da je riječ o početku radova koji prethode eventualnoj gradnji mini hidro-centrala koje su ovdje bile ranije najavljene, ipak se o tome ne radi, rekao je za Dnevni list predsjednik Udruge Majski cvijet Oliver Arapović.

-Mještanima je rečeno kako je Rafael Gagro pokrenuo kopanje, jer je podzida koja se nalazi na tome mjestu loša i bila se nakrivila. Mnogo ljudi me zvalo, ja sam rekao da smo mi nevladina organizacija i da tu ne možemo puno. Možemo ukazati na eventualni problem, ali ne znam da li ima rješenje ili radi samovoljno. Ako nema rješenje, onda moraju djelovati inspekcije, kazao je.

”Mi ne uništavamo ništa, mi gradimo ono što je Austrija pravila, pa mi popravljamo. Pravimo vodenicu koja je tu bila 100 godina. Da bismo to popravili moramo ući u vodu, a to ribari ne znaju i ne razumiju da treba novac uložiti da bi se to napravilo. Stari zidovi su bili porušeni, nema temelja. Nova vodenica se na to ne može praviti, pa smo morali ući s bagerom da izvadimo stare temelje i stavimo nove. To je trebala raditi država, a ne mi”, kazao je investitor Rafael Gagro za Bljesak.info.