Image default
DNEVNI

VIDEO: Noćna jurnjava u Mostaru, džipom bježali policiji

Redakciji portala Crna-Hronika javili su se čitatelji iz Mostara koji su uočili kako nesavjesni vozač sa svoja 4 putnika, krivuda cestom i tako ugrožava promet ali i ljudske živote.

Nakon poziva policijskim službenicima koji su brzom intervencijom pokušali zaustaviti vozilom, nesavjesni vozači su se oglušili naredbama službenih lica, te odbili zaustavljanje vozila.

“Sinoć sam vozio na relaciji Mostar Sarajevo. Prilikom izlaska iz Mostara Land Rover ispred mene je konstantno krivudao i prelazio u suprotnu traku, bilo je samo pitanje kada će nekog da udari. Odmah sam nazvao policiju, dao opis auta i registarske oznake te točan smjer kretanja.

Patrola je bila na izlazu iz Mostara i čekala ga.

Prilikom zaustavljanja isti nije reagirao na naredbe policije i dao se u bijeg. Šaljem Vam dva video zapisa, prvi je krivudanje u vožnji, a drugi bijeg! Također moram pohvaliti ekspeditivnost mostarske policije koja je vrlo ozbiljno shvatila moju prijavu i brzo reagirala i sigurno spriječila tragediju

Neka ovo bude pouka i drugima kada primijete slične stvari što da urade!” – izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika (identitet poznat redakciji portala)