Image default
BIH

MURIZ MEMIĆ PORUČIO TUŽITELJICI: Ti si na redu!

Otac ubijenog Dženana Memića, Muriz, obratio se novinarima i okupljenim građanima nakon što je sa advokatom Ifetom Feragetom predao zahtjev za sastanak sa glavnom Tužiteljicom Sabinom Sarajlijom.

–  Ovo je ogromni pomak u istrazi. Želim da se zahvalim svima koji su pomogli da imamo pomak u istrazi, uradili su ogroman posao. Jako mi je drago što je Alisu Mutap uhapsio MUP KS. Oni su izrazili želju da baš oni hoće da uhapse Alisu Mutap – kazao je Memić.

Pozvao je Sabinu Sarajliju da primi porodicu Memić na razgovor.

– Danas sam se ponovo obratio slugi ovog sistema Sabini Sarajliji. Iako je nazivam slugom, pružam joj ruku. Imamo sedam uhapšenih i osam zaštićenih svjedoka. Poručujem Dalidi Burzić da nikad neću odustati. Ja ovo radim za Dženana. Ja ovo radim i za drugi djecu BiH. Dalida Burzić, ti si na redu, mnogo si zamutila. Zahvaljujem se svim medijima na podršci. Tegeltija ne znam hoće li biti procesuiran jer je nestao, ali ostala je Dalida Burzić – kazao je Memić.

– Imamo sedam uhapšenih i osam zaštićenih svjedoka. Poručujem Dalidi Burzić da nikad neću odustati. Ja ovo radim i za drugi djecu BiH. Dalida Burzić, ti si na redu, mnogo si zamutila. Zahvaljujem se svim medijima na podršci. Tegeltija ne znam hoće li biti procesuiran jer je nestao, ali ostala je Dalida Burzić – kazao je.

Sestra stradalog Dženana, obratila se okupljenim građanima koji su ih došli podržati.

Ona je istakla da hapšenje Alise Mutap nije kraj te da ih još čeka duga borba.

– Sretni smo jer smo uspjeli dokazati da smo svih ovih godina govorili istinu i da nikada ne mislimo odustati. Jučer su uhapšene četiri osobe među kojima je i Alisa Mutap Ramić i od nje smo tražili da samo kaže ko je ubio našeg Dženana. Nikada nije htjela reći iz nekih njenih razloga, ali uskoro ćemo saznati koji su to – kazala je Arijana.

Ono što je do jučer bilo nezamislivo postalo je zamislivo, kazala je Dženanova sestra Arijana.

– U jednoj rečenici se želim obratiti onima koji su na drugoj strani. Mi da smo slušali vas davno bi odustali. Nakon svih podmetntih nogu i laži mi ćemo pobijediti kad-tad nakon dugih pet godina borbe. Ova privođenja nisu bitna samo za našu porodicu nego cijelu bh. javnost zbog kriminalnih tokova unutar institucija BiH. Sada znamo da su svi jednaki pred zakonom i da će odgovarati za svoja djela – istakla je Arijana zahvalivši se svim medijima i građanima koji porodici Memić sve ovo vrijeme daju podršku u borbi za istinom i pravdom.