Image default
GASTRO

Piletina u kremastom umaku

Lagani, sočni ručak za tople dane…

Sastojci

6-7 komada pilećih bataka ili karabataka

1 veća glavica luka

2 velike mrkve

1 ljuta paprika

3-4 žlice ulja

1 dl bijelog vina

5 dl pileće juhe

0,5 dl vrhnja za kuhanje

sol ili vegeta, papar

Priprema

U dubokoj tavi zagrijati ulje. Meso oprati pa osušiti i posoliti. Popržiti s obje strane da dobije boju i porumeni. Sve to raditi na laganoj vatri.

Zatim dodati mrkvu izrezanu na kolutiće, luk sitno sjeckan i sitno sjeckanu papričicu. Lagano dinstati oko 5-10 minuta. Zaliti s pilećom juhom i vinom. Kuhati na laganoj vatri oko 50 minuta do sat vremena.

Pred sam kraj, dodati još vrhnje za kuhanje, probati ako treba dosoliti ili popapriti. Umaka mora na kraju biti manje od pola nego što ga je bilo na početku.

Poslužiti uz pire krumpir ili rižoto.

Dobar tek!