Image default
DNEVNI NOGOMET

KOMENTAR / Nema veze ako ne pokažem svoje na terenu, uvijek ima Instagram

Nije baš da je to izmjena kopački u nezgodnom trenutku izbacila Hrvatsku s Eura, ali u situaciji kakva jeste – ispada da je bilo baš tako. Jer svi su sada fokusirani na ispad Ante Rebića, na utakmici i poslije na Instagramu, pa ispada da je sve ostalo u vatrenoj kampanji bilo OK… osim tog detalja. Je li ovo dinamika, slika i prilika modernog nogometa?

– Ma, ja mogu shvatiti da su Rebića kopačke žuljale. I da je imao potrebu promijeniti ih. Međutim, ja ovdje uopće ne bih krivio Rebića, jer trener je taj koji mu je trebao reći kada da može promijeniti kopačke.
Izjava je to proslavljenog hrvatskog napadača iz 90-ih i decenije nakon toga, iz vremena kada nije bilo Instagrama i društveno-mrežnog nogometa. Tog vremena Ante Rebić se može sjećati kao klinac, nikako kao odrastao čovjek, igrač koji se danas služi Instagramom da bi ispravio nepravdu u vidu silnih kritika na njegov račun zbog onog poteza protiv Španjolske. I Joško Gvardiol je pio vodu i zakasnio spriječiti gol, ali na Rebiću je ostalo zvono – jer je ovaj kontrirao na kritike i to vrlo efektnim oružjem, koje danas nažalost govori više nego igrači na terenu – Instagramom.
– Nakon svega nije ni bitno tko je ‘krivac’, činjenica je da smo zadnje 2-3 godine sranje. Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu. A stručLJAci s TV-a; ostavite gemišt prije emisije i navijajte za Hrvatsku! ‘Zajedno smo jači’ #robigoraneiostalasamovojsko. Još jednom, hvala svim navijačima koji su došli u Kopenhagen. Iznad svih – Hrvatska, napisao je Ante, što su jasno – svi vidjeli.
Vidjeli i odgovorili mu… odgovorio mu je Prosinečki, koji na upit Indexa odgovorio sa kontra-pitanjem: Ne znam tko je Rebić. Nisam ga nešto vidio već duže vrijeme.‘ A da situacija postane pravi mrežni kaos, pobrinuo se, opet, Ante – koji je ‘pobrisao svoje misli'… a to su opet svi vidjeli. Među njima i izbornik Zlatko Dalić…
– Poštujem da svatko kaže ono što ima, ali ja bih, da sam to rekao ili napisao, ostavio to za cijeli život. Ne bih brisao, rekao je Livnjak za HRT.
Oglasio se i Modrić, onako tipično za njega, odmjereno – dosta neutralno, ali kako se oglasio u jeku priče o kopačkama, dobilo je to ipak neku drugu konotaciju.
– Ponosan na ovu zemlju. Ponosan na ovu momčad. Hvala našim navijačima na podršci. Iznad svih, Hrvatska, stoji u Modrićevoj objavi koji je jasno prohrvatska, a po nekima i antirebićka.
I gdje smo onda nakon svega ovoga? Pa sigurno ne između dva šesnaesterca. Prije da smo između dva Storyja… a to za hrvatski nogomet, za nogomet uopće, teško može biti dobra stvar. Jer fokus je sada na znojavim kopačkama, što će mnoge odvesti na pogrešan zaključak da je sve ostalo u hrvatskoj kampanji bilo jako, jako dobro. Ono, ‘pronašli smo krivca, idemo sada dalje – u nove pobjede!’
Naravno da će Instagram-igrači reći ‘ovo je udar na slobodu govora’, ali stvarno žalimo za vremenima kada bi ono što igrači misle saznali samo kroz izjave za TV, novine… kada je najbitnije bilo ono što će oni reći na terenu. Na kraju, možda i sami ispadamo smiješni što se hvatamo u koštac s nogometnim trendovima, umjesto da im svima samo poručimo: #igrajtelopte!

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

EURO 2020: Kovačić smatra da je ključno Španjolcima ‘oduzeti posjed’

urednik

EURO 2020: Španjolci naknadno pozvali četiri igrača

urednik

EURO – Nizozemci slavili nakon 13 godina

urednik