Image default
NOGOMET

NK Široki: Traži se prvi europski prolaz nakon četiri godine čekanja

Široki se ove sezone u Europu vratio nakon godine pauze, a večeras u Skadru želi razbiti još jednu negativnu činjenicu vezanu uz svoj međunarodni renome – želi izbaciti protivnika, što nije napravio još od 2017. godine!  

Dva albanska protivnika, Široki je već izbacio, Teutu 2005. i Partizani 2008. godine. Vllaznia bi trebala biti treća, što je pobjeda u prvoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Konferencijsku donekle i najavila, ali ne treba vjerovati da će se Albanci sada predati. Zbog toga što još nije gotovo, zbog činjenice da su kivni na suđenje u prvom duelu… a Široki neki još ne vide u drugom kolu i zbog činjenice da već neko vrijeme nije izbacio nikoga iz Europe.
Zadnji puta to se dogodilo u ljeto 2017., kada je u međusobnom obračunu stradao kazahstanski Ordabasy, izbačen zahvaljujući 2:0 na Pecari – na Istoku nije bilo golova. U 2. kolu kvalifikacija za Europsku ligu tada su Širokobriježani naletjeli na Aberdeen i ispali, što je bio početak niza zapinjanja. U ljeto 2018. bolje su u prvom kolu Europske lige bile Domžale (zbog gola više u gostima koji više nema značaj), sezonu kasnije u istoj fazi natjecanja na europski put Širokobriježana stao je kazahstanski Kairat koji je u obje utakmice slavio 2:1. Nije presudan podatak za ovaj dvomeč, ali vrijedi izdvojiti i to da je Široki zadnju gostujuću pobjedu uhvatio 2014. – u Azerbajdžanu je tada Gabalu srušio 2:0.
Bude li dobro na kraju večerašnjeg sraza u Skadru, Široki će svoju kampanju nastaviti protiv ciparskog AEL-a iz Limassola. S. N.

VEZANO

NK Široki: Na pripreme u Makarsku, u Parku Mladeži protiv Splita

urednik

Široki: Na Grbavici potvrdili jednu tradiciju, mogu li na Pecari drugu?

urednik

Hercegovački derbi: Širokobriježane zanima samo pobjeda

urednik