Image default
MUZIKA

„Vrijeme je za goste“ s predstavnicima hercegovačkih klapa koje se ovaj vikend natječu u finalu festivala klapa u Omišu

U finalnoj večeri festivala dalmatinskih klapa Omiš, koje se održavaju ovaj vikend, svoje predstavnike imat će i Hercegovina- žensku klapu Mir i mušku Concordia.

Upravo omiški festival je razlog večerašnjeg gostovanja voditeljice ovih klapa, profesorice Monije Jarak-Mikulić i Tomislava Pehar, člana muške klape Concordia, u emisiji „Vrijeme je za goste“ u programu Radiotelevizije Herceg Bosne.

Ove međugorske klape ostvarile su ogroman uspjeh već samim time što su se uspjele plasirati u finale ovog najprestižnijeg klapskog festivala. Uspjeh je još i veći kada znamo da Hercegovina već 40 godina nije imala mušku klapu u finalu, a žensku 9 godina. 

Također Mir i Concordia su jedine klape u finalu festivala koje dolaze izvan Hrvatske.

S kojim klapama će odmjeriti glasovne snage ovaj vikend, koju klapu osobno favoriziraju, na kojim manifestacijama ćemo ih uskoro gledati, samo su neke od tema o kojima će razgovarati sa urednicom i voditeljicom emisije Snježanom Delić u programu RTV Herceg Bosne od 21 sat.

Također će prokomentirati i scenu klapskog pjevanja u Hercegovini, kao interes mladih i medija za ovu vrstu pjevanja koje je uvršteno i na UNESCO-vu listu nematerijalne baštine.