Image default
DNEVNI NOGOMET

FK Velež: Dudić utakmice protiv AEK-a doživljava kao nagradu za uloženi trud

Velež je u Lurganu napravio ono što je trebao, ono što se očekivalo od ove ekipe. Prije prve utakmice realno nije bio veliki favoriti, ali za ono koliko jeste, na terenu se potvrdilo.

U dvije utakmice protiv Colerainea Velež je ostvario dvije pobjede po 2:1, u oba slučaja se vratio nakon zaostatka od jednog gola. Što u drugom slučaju, odnosno u drugoj utakmici, ima svoju težinu. Ekipa nije izgubila glavu, nastavila je igrati onako kako je trebala i na kraju je sve zaokruženo na najbolji način – pobjedom koju je na posljednjoj presici prije polaska u Sjevernu Irsku  šef struke Feđa Dudić i najavljivao.

Nakon što su iznenađujuće eliminirani Sarajevo i Široki Brijeg, Veležov rezultat je dobio na težini. Bez obzira na kvalitetu protivnika i sve se ostalo. Od četiri bh. predstavnika, jedino je Velež uspio ostvariti dvije pobjede. Šesti put u svojoj povijesti Velež je prošao prvu prepreku na europskoj sceni. Šesti put zaredom, nakon Spartka iz Moskve, Jeunesse Escha, Vašaša, Siona, Apoela, eliminiran je i Colreaine. Ujedno, pobjeda u Lurganu bila je prva na Otoku nakon poraza od Deby Countyja (1974.) i Heartsa (1988.).
– Naravno da smo presretni, izborili smo prolaz dalje kroz dvije očekivano teške utakmice, izjavio je Dudić.
– Ono što se jednostavno mora spomenuti, jeste činjenica da smo se dva puta vratili iz zaostatka, da smo dvije utakmice preokrenuli, a većina ovih momaka u ekipi nikada nije igrala bi približno slične utakmice. To pokazuje da smo ekipa, da imamo karakter i mislim da nam utakmice protiv AEK-a dolaze kao jedna vrsta nagrade za sav trud, za sve ono što smo napravili do sada. Vjerujem da će u četvrtak naši navijači napuniti Grbavicu i stvoriti sjajnu atmosferu, dodao je Dudić koji je po povratku iz Sjeverne Irske igračima dao dan odmora.

Ekipa se vratila odmah nakon utakmice, u ranim jutarnjim satima pa je petak ostao skoro  kompletan za odmor. Već od subote slijedi priprema za novu utakmicu. Po prvi put se i Velež našao u situaciji da utakmice igra svaka tri ili četiri dana na početku sezone i to nimalo lako. Sada slijedi brzo resetiranje pa priprema za Posušje. Neće biti lako jer je umor prisutan, u mislima igrača je AEK, a Posušje može biti jako neugodan protivnik.

– Naravno, i ovo je nešto novo za ovu ekipu – prije par dana bili smo u Sjevernoj Irskoj pa igramo protiv Posušja i onda nas čeka AEK.  Sigurno je da ima umora, ali u ovom trenutku imamo dovoljno širok roster. Vidjet ćemo kakva je situacija da Cvijanovićem i Dejanovićem s kojima bismo još dobili na širini i kvaliteti. Imamo dva dana da se pripremo i vjerujem da možemo uspješno krenuti u prvenstvo, zaključio je dodao Dudić. F. I.

VEZANO

Velež: Protiv Mladosti po tri boda za potvrdu uspješne jeseni

urednik

FK Velež: Radovac misli da zna gdje je Coleraine ‘tanak’

urednik

Velež se okreće novoj sezoni

urednik