Image default
BIH DNEVNI

Sunita Hindić napustila Mostar

Dvadesetdvogodišnja Sunita Hindić napustila je Kazneno-popravni zavod (KPZ) u Mostaru te će kaznu zatvora od tri i po godine zbog ubojstva nastaviti izdržavati u Tuzl i.Premještaj je urađen na njen zahtjev i to prije pravosnažnosti presude, a ovo je za portal Klix.ba potvrdila braniteljica Sunite Hindić, mostarska advokatica Nada Dalipagić.

“Otišla je po svom zahtjevu na izdržavanje kazne zatvora od 3 i po godine prije pravomoćnosti presude. To joj pravo daje zakon, a na taj način će moći koristiti pogodnosti izlaska”, kazala je Dalipagić.

Sunita Hindić ubila je Ninu Ivankovića (55), vlasnika motela “Villa Ivanković” na Buni pored Mostara, 4. 10. 2019. godine.

Ona je koncem svibnja osuđena u ponovljenom postupku na Kantonalnom sudu u Mostaru na tri i po godine zatvora za ubistvo poduzetnika Nine Ivankovića.

Hindić je osuđena za ubojstvo iz nehata, a na to se Vrhovnom sudu FBiH žalilo Tužiteljstvo HNŽ ističući bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji.