Image default
BIH DNEVNI SVAŠTA

LIDL U PLOČAMA: Djelatnica među bananama pronašla 18 kg kokaina

U paketima s bananama u jednom trgovačkom lancu u Pločama pronađeno je 18,2 kilograma kokaina, izvijestila je u utorak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, javila je Hina.

Policiji je o pronalasku sumnjive materije u paketima s bananama dojavio trgovački lanac u Pločama sedam sati ujutro, a preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da je riječ o kokainu upakiranom u 16 paketa.

Kokain koji je bio skriven među kutijama banana pronašla je djelatnica trgovine u Pločama koja je odmah pozvala policiju.

Među Pločanima se nagađa o tome kako je kokain došao u trgovinu, no zasad nema dokaza da je povezan s nedavnim rekordnim zapljenama kokaina iz Ekvadora koji je stizao u luku Ploče gdje je i zaplijenjen.

U poslijepodnevnim satima oglasila se policija. Potvrdili su raniju informaciju da je nađeno 18 kilograma kokaina.

Dubrovačka policija izvijestila je da su policijski službenici izuzeli pronađeni kokain te počeli provoditi kriminalističko istraživanje.

– Jutros oko 7 sati Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je dojavu jednog trgovačkog lanca u Pločama o pronalasku sumnjive materije među paketima u kojima su se nalazile banane. Policijski službenici izašli su na mjesto dojave te su preliminarnim vještačenjem utvrdili da se radi o kokainu, priopćila je policija.

Pronađeno je 16 paketa u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18,2 kilograma kokaina. Policijski službenici izuzeli su pronađeni kokain te započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja, dodaje se u priopćenju.

Kako prenosi portal Ploce.com, kokain je bio skriven među kutijama s bananama u pločanskom trgovačkom lancu Lidl.

U Luci Ploče posljednjih mjeseci otkrivene su velike količine kokaina skrivene među bananama i u drugim brodskim kontejnerima. Tu luku krijumčari su navodno koristili jer kontrole nisu rigorozne i temeljite kao drugdje.

Podsjetimo, USKOK je, nakon provedene istrage, prije nekoliko dana pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv Olivera Čokare (47), Anđela Oršulića (35) i Gorana Bebića (41) zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora preko luke Ploče.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete okrivljenika, izvijestilo da se Čokara, Oršulić i Bebić terete da su se od ožujka 2020. do 6. ožujka ove godine povezali s nepoznatom osobom iz Ekvadora te jednim kupcem radi krijumčarenja kokaina iz Ekvadora i njegove daljnje preprodaje u Hrvatskoj. USKOK je precizirao da je Čokara sa za sada nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju i preuzimanje kokaina, koji je nepoznata osoba iz Ekvadora, sukladno narudžbi, sakrila u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je jedna tvrtka preko luke Ploče iz Ekvadora uvezla banane.