Image default
REGIJA

Tko su žrtve strašne nesreće s autobusom? Djevojka (18), majka petero djece, radnici…

Vozač koji je jučer na autocesti kod Slavonskog Broda skrivio prometnu nesreću u kojoj je deset ljudi poginulo doveden je danas u Županijsko državno odvjetništvo, piše index.hr.

Poginula 37-godišnja majka petero djece

Među preminulima u strašnoj nesreći je Alinda Iprijaj, 37-godišnja majka petero djece.

Putovala je iz Njemačke za Kosovo, a s njom su išla i njena djeca. Četvero od ukupno pet koliko ih ima. Svi su prošli bez ozljeda, a djeca su od 14, 12, devet i sedam godina.

“Radio sam 10 godina u Rijeci, a još prije 30 godina sam otišao u Njemačku. Ja sam se vratio na Kosovo, a djeca, Alinda i još dva sina su mi ostala u Stuttgartu. Ona je tamo radila kao medicinska sestra. Išla je kod nas na godišnji odmor. Razmišljali su da idu avionom do Prištine, ali su se ipak odlučili za autobus, da im bude jeftinije. Tragedija je to velika za nas”, kazao je njezin otac.

Dodao je da će kćer sahraniti na Kosovu te da sada čeka kada će mu bolničko osoblje dopustiti da preuzme svoje unuke.

“Zet je bio kod njih. Pitali su ga: Tata, gdje je mama?” prepričava Arif i plače. Plan je odvesti ih na Kosovo, a nakon sprovoda se vratiti u Njemačku.

Vozač iza sebe ostavio trojicu sinova

Među poginulima je i 46-godišnji Naser Sylmetaj, jedan od vozača autobusa. Iza sebe je ostavio trojicu sinova.

Direktor Deva Toursa na Facebooku se oprostio od Sylmetaja.

“Naser, bio si snažan čovjek, sjajan radnik i dobar prijatelj. Ostavio si nas sve s velikom tugom i uvijek ćeš nam nedostajati. Neka Bog ublaži bol tvojoj obitelji. Bio si posebna osoba i zauvijek ćemo te se sjećati”, napisao je.

Od preminulog vozača se porukom na Facebooku jučer oprostio sin Adhurim Sylmetajj.

“Ah, tata, bol je jako velika, tuga je jako velika. Onog dana kada sam te otpratio do autobusa, zagrlio sam te, ali premalo. Bog ti dao raj”, napisao je.

Poginuo otac dvoje djece, žena i sinovi preživjeli

Treća žrtva nesreće koja je identificirana je Sevdail Rrustemi, koji je putovao sa svojom ženom i dvojicom mladih sinova. Supruga i sinovi su preživjeli nesreću.

Brat preminulog kazao je da je za nesreću saznao od jednog od sinova. Kaže da ga je nazvao i rekao: “Imali smo nesreću, tata je mrtav.” 

Poginula 18-godišnjakinja

Među žrtvama je, kako javlja portal sinjali.com, i 18-godišnja Anjez Bellanica. Njezina sestra je na Facebooku objavila dirljivu poruku.

“Ne mogu vjerovati da više nemam sestru. Jesi li mnogo patila? Anjez, što s našim planovima za budućnost, kako da živim bez tebe? Znaš da bez tebe ne mogu živjeti niti jedan dan.

Ti si moja duša. Počivaj u miru, anđele”, napisala je.

Vraćao se kući s posla, poginuo i njegov rođak

U nesreći su poginula i dva člana obitelji Hoxha – Hamet i Kujtim Kastrati. Hamet je godinama radio u Njemačkoj i putovao je kući na Kosovo kako bi vidio svoju obitelj.

Njegov sin je ispričao da je Hamet godinama živio i radio u Stuttgartu i veselio se povratku kući na odmor. Posljednji put su bili u kontaktu 7 sati prije nesreće.

“Pričali smo oko 23.05, bio je na putu i bio je odlične volje, kao i uvijek kada je putovao na Kosovo. Planirali smo obiteljsku zabavu, okupljanje, on je trebao doći… Ali je poginuo”, priča njegov sin.

Tragedija obitelji Hoxha još je veća jer je poginuo i Kujtim Kastrati, Hametov rođak. Sjedili su jedan pored drugoga u autobusu.

Dvije žrtve iz okruga Junik

Dvije osobe iz okruga Junik poginule su u nesreći, potvrđeno je na službenim stranicama okruga. Radi se o Gjyle Maloku i Leonori Gjota-Kolmekshaj.

Leonorin brat Luan Gjota kazao je da cijeli dan jučer nije mogao dobiti informaciju o njezinom stanju te da je vijest o smrti primio tek navečer.

Gyle i Leonora putovale su na Kosovo prvi put nakon dvije godine. Putovanje je završilo tragedijom.

Muškarac putovao na bratovu svadbu

Kujtim Kastrati iz Rahovca putovao je na Kosovo na svadbu svoga brata. 

“U pet sati ujutro javio nam je da je autobus stigao u Sloveniju”, kazao je za kosovske medije njegov rođak.

Kujtim je iza sebe ostavio ženu i dvoje djece. Imao je kćer koja ide u četvrti razred i sina predškolske dobi.