Image default
DNEVNI NOGOMET

FK Velež: ‘Moramo biti spremni na sve’

Ekspedicija Veleža je sa mostarskog aerodroma otputovala u jutarnjim satima prema Ateni, gdje će u popodnevnim odraditi još jedan, posljednji trening pred utakmicu koju će mnogi okarakterizirati kao ‘utakmicu sezone’ ili još efektnije – ‘utakmicu generacije’.

Naravno, gledajući iz kuta prilike koja se pruža, ponajviše zbog rezultata prve utakmice (2:1), svakako ovaj susret jeste sve navedeno, ali jednako tako, nekog pritiska da se mora proći AEK jednostavno ne bi trebalo biti. Jer Velež je svoje uradio. Prošao Coleraine, neugodne Sjeverne Irce, opravdao očekivanja u tom dvomeču, u ‘prvom poluvremenu’ susreta protiv AEK-a upisao pobjedu i sada je tu gdje jeste. Naravno, to ne znači da Rođeni na Olimpijskom stadionu samo trebaju izaći na teren i čekati kraj. Oni i ovaj put trebaju krenuti onako kako su to oni zamislili, bolje rečeno – kako je stručni stožer zacrtao. U taboru Veleža prate pažljivo medije u Grčkoj, sve ono što se događa oko AEK-a kojem očito put do trećeg pretkola neće biti neka vrsta šetnje kako su to možda u njegovom taboru očekivali. Za Velež je jako važno u ovom trenutku da će na raspolaganju biti Samir Radovac i Denis Zvonić, što je naravno veliki plus u odnosu na prvi susret.

– Oni jesu pod pritiskom. Nakon ždrijeba su proglašeni za apsolutnog favorita, čak su najavljivali s kojom će ekipom igrati u trećem pretkolu, a sada su u situaciji da moraju stizati zaostatak iz prve utakmice, rekao je kratko prije posljednjeg mostarskog treninga strateg Feđa Dudić.

– Naravno i oni će probati stvoriti pritisak, posebno u nekoj ranoj fazi utakmice, što prije doći do gola i za nas će biti jako važno kako ćemo odreagirati u tom dijelu susreta, dodao je šef Rođenih.
S druge strane, kolega mu na klupi AEK-a Vladan Milojević ima malih problema s ozljedama pojedinih igrača – Konstantinos Galanopoulos i Ziga Laci nisu trenirali s ekipom, međutim niti jedan od ove dvoje igrača nije bio u nekim ozbiljnim planovima za prvu utakmicu. Vrlo vjerojatno, njegova razmišljanja su usmjerena na formaciju, postavku na terenu u kojoj bi pronašao mjesto za Arauja, Vranješa, Le Talleca. Koga izbaciti iz postave u odnosu na Grbavicu, to je pitanje koje ga vjerojatno muči.  

– Mi smo ih u prvoj utakmici dobro skautirali, nastavili smo to raditi i pred ovaj uzvrat. Moramo biti spremni na sve, možda čak i na to da oni promjenu formaciju. Vidjet ćemo, zaključio je Dudić. F. I.

VEZANO

Velež: Dudić: Zaslužili smo zaigrati u Europi

urednik

Konferencijska liga: Velež će na Grbavici gledati 5.000 navijača

urednik

Zrinjski: Sve je i dalje pod kontrolom…

urednik